• Hoeven
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
  • Basiliek Oudenbosch
  • Basiliek Oudenbosch
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
 
 
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Wensboom in kersttuin Basiliek was groot succes!

Honderden kaartjes met wensen hingen in de boom

gepubliceerd: dinsdag, 19 januari 2016
Wensboom in kersttuin Basiliek was groot succes!
(foto: Willem Snijders)

Ergens op de wereld staat de levens­boom
een sterke boom,
de vrien­den­boom.
Een die niet van zon en regen leeft
maar van een beetje teder­heid,
vriend­schap en genegen­heid.
Iets dat we lang­zaamaan vergeten.
’t Is mis­schien een heel naïeve kin­derdroom
die boom van mij,
de vrien­den­boom.
Maar hij zou er moeten wezen
overal waar mensen samen zijn,
arm of rijk en groot of klein,
dat moest de hele wereld weten
(Martine Bijl)

Een derge­lijke boom stond dit jaar in de kersttuin. Niet zomaar ergens op de wereld, maar hier bij de kerst­stal in de Basiliek; bij u en bij ons en wij nodig­den u uit om deze boom te voe­den met een wens voor­zien van beetje teder­heid, vriend­schap en genegen­heid. Het hele jaar door wensen we elkaar het allerbeste toe. “De beste wensen voor het nieuwe jaar”, gefe­li­ci­teerd met je ver­jaar­dag, veel geluk met je nieuwe woning, beter­schap!, proficiat met je kindje; dat het maar een grote, gezonde jongen/meisje mag wor­den, goed weekend, fijne vakantie en ga zo maar door. Aan het einde van het jaar wensen we elkaar ook pret­tige feest­da­gen toe, een vrolijk of zalig kerst­mis en wederom vrede en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Dat laatste lijkt er nooit te komen. En toch is dat wat we allemaal willen en wensen. De ultieme wens van nagenoeg ie­der­een; wereld­vre­de. Wij als nie­tige in­di­vi­duen hebben niet de macht om deze “even” tot stand te brengen. We kunnen wel een poging wagen om de wereld rondom ons een stukje aangenamer te maken. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf.” Ie­der­een kent dit gezegde.

Het is waar. En al die kleine stukjes bij elkaar vormen een grotere betere wereld. Zo hebben wij niet zozeer als individu, maar allemaal samen wel dege­lijk de macht en de kracht om de vrede in de wereld tot stand te brengen. En ieder jaar opnieuw mogen wij ons daarbij laten in­spi­re­ren door het Kind in de kribbe. Een baby die ver­broe­dering en saam­ho­rig­heid wist te brengen en uitgroeide tot een man die niet alleen liefde en vrede wenste en verkon­digde, maar ook door zijn daden in de praktijk bracht. En dat laatste is iets waar het bij ons meestal aan schort. Wij wensen eigen­lijk allemaal het­zelfde, willen allemaal het goede maar het ontbreekt ons vaak aan daad­kracht om er iets aan te doen. Laten wij het ko­men­de jaar zèlf zorgen dat onze wensen uit­ko­men zodat God alleen hoeft te zorgen voor die wensen waar­van het rea­li­se­ren ervan uitstijgt boven de men­se­lijke kracht.

Mogen wij allen het voor­beeld van het Kind volgen en op kleine èn grotere schaal, met teder­heid, vriend­schap en genegen­heid vrede in de wereld tot stand brengen.

Harte­lijk dank aan een ieder die een wens heeft achter­ge­la­ten in deze boom.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

 

Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch • Markt 59, 4731 HN Oudenbosch • (0165) 330 502 • info@bernardusparochie.nl      Website gerealiseerd door iMoose