Bisschop Liesen: God is niet in je hoofd te vinden, maar in je hart.

gepubliceerd: woensdag, 10 januari 2024

Op 10 de­cem­ber 2023 om 9:45 uur, zond KRO-NCRV op NPO2 het Geloofs­ge­sprek uit met onze bis­schop Liesen. In gesprek met Leo Fijen gaat de bis­schop onder meer in op hoe hij per­soon­lijk terugkijkt op de periode van erns­tig ziek zijn en wat hij ervan geleerd en ontdekt heeft. Voor pa­ro­chi­anen is het mijns inziens een mooi, leer­zaam en in­spi­re­rend geloofs­ge­sprek.

Zo merkt onze bis­schop op: “ Ik heb mogen stu­de­ren, heb dingen mogen leren en vind het heer­lijk om die door te geven. Maar er is géén studie nodig om vanuit je hart te leven. En het hart is wel waar het echt om draait. En wat God van ons zoekt is niet alleen maar het verstand, maar het hart, en dat als eerste.”

De bis­schop wijst er met nadruk ver­der op dat God in ons hart woont. Daar moet je dan ook geraakt wor­den, in je binnenste. Dat zet je in bewe­ging en in de ont­moe­ting met je naasten wil je die erva­ring en kracht van­bin­nen, net als Jezus heeft voorgeleefd, gaan delen.

Op weg gaan naar een naar buiten gekeerde kerk, c.q. Missio­naire pa­ro­chie, biedt dit geloofs­ge­sprek voor ons als pa­ro­chi­anen een zeer waarde­vol per­spec­tief. Het geloofs­ge­sprek is te zien via de onderstaand link naar de Bisdom web­si­te.

Frans van den Bosch, pas­to­raal assis­tent

Link: Terugkijken: Bis­schop Liesen in het Geloofs­ge­sprek - Bisdom Breda