Activiteiten van de Parochie

Overzicht van activiteiten van onze parochie.

donderdag 02
mrt 19.30 uur
Op weg naar een luisterende kerk
2 maart 2023 19.30 – 21.00 uur, Cuyperszaal

Hoe het Synodale proces ver­der gaat en wat ik als pa­ro­chi­aan daaraan kan bijdragen?

We praten hierover op 2 maart 2023, 19.30 - 21.00 uur in de Cuypers­zaal
vrijdag 17
mrt 19.00 uur
Paasconcert Sela
Vrijdag 17 maart - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Op vrij­dag 17 maart 2023 geeft de band Sela in de Basiliek H.H. Agatha en Barbara in Ouden­bosch een Paas­con­cert. Het is voor het eerst in 3 jaar dat het weer moge­lijk is om samen stil te staan bij het hoogte­punt in ons ker­ke­lijk jaar.
Samen zingen, samen in stilte het lij­den, sterven en opstaan van Christus gedenken. Op het pro­gram­ma staan alge­meen bekende lie­de­ren en lie­de­ren van Sela. Wacht niet te lang met reserveren, het aantal beschik­ba­re plaatsen is vaak snel gevuld.
Kaarten zijn verkrijg­baar via www.sela.nl/concerten
——
vrijdag 14
apr 19.00 uur
Heilig Vormsel in 2023 in onze Parochie
Jongens en meisjes in de laatste groep van de basis­school staan op de drempel naar de toe­komst. Een toe­komst waarin ze meer en meer volwassen wor­den en steeds meer zelf keuzes gaan maken. In onze Kerk is dat ook vaak het moment waarop deze jongens en meisjes het sacra­ment van het H. Vormsel ont­van­gen.
zaterdag 22
apr 11.00 uur
Eerste Heilige Communie in 2023 in onze Parochie
Ook in 2023 staan er weer vie­rin­gen gepland waarin de jongens en meisjes uit groep 4 hun Eerste Heilige Communie kunnen ont­van­gen. Het is altijd een groot feest voor de hele pa­ro­chie.
vrijdag 12
mei 12.00 uur
Bedevaarten Banneux 2023
5-daagse van 12 t/m 16 mei of 1-daagse op zondag 14 mei
Het Dio­ce­saan Banneux comité van het bisdom Breda or­ga­ni­seert ook in 2023, waarin we de 90ste ver­jaar­dag van de ver­schij­ningen vieren, zowel een meer­daag­se als een een­daag­se bede­vaart naar het Belgische Banneux N-D, aan de voet van de Ardennen.
maandag 23
okt 11.00 uur
In de voetsporen van Sint Bernardus
Bedevaartreis van 23 t/m 28 oktober 2023
De Franse abt Bernardus van Clairvaux, vereerd als Sint-Bernardus, was begin 12e eeuw de be­lang­rijk­ste promotor van de her­vor­mende kloosterorde van de cisterciënzers. We bezoeken Fontaine-lès-Dijon, de plaats waar hij in 1090 werd geboren. En ook de abdij van Cîteaux, waar hij samen met der­tig andere jonge edellie­den uit Bourgondië intrad bij de cisterciënzerorde .