Op bezoek bij Luther

Tentoonstelling Luther, Museum Catharijneconvent Utrecht

gepubliceerd: vrijdag, 24 november 2017

Zo’n 45 personen, parochianen van de Bernardus­parochie en leden van de protestantse gemeente, brachten op 22 november een bezoek aan de Luther­tentoon­stelling in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Luther

Verrassend en ludiek was de afsluiting. Acteurs van Theater­groep Aluin brachten een trialoog op de planken over Luther, de Nederlandse paus Adrianus en Erasmus, tijdgenoten van elkaar. Ze beelden hun zekerheden, hun zoeken en hun twijfels uit, maar vooral hun verlangen naar hervorming van de Kerk: terug naar de bron, Christus zelf. Na een inleiding werd de expositie bezocht met onder andere de eerste gedrukte en in de landstaal vertaalde Bijbels, pamfletten van Luther, portretten en spotprenten op de pauselijke aflaatpraktijk. Maar ook kon er zilveren liturgisch vaatwerk, in Luthers traditie, worden bewonderd. Het tentoon­stelling over de hervormer Luther is nog te bezichtigen tot en met 28 januari 2018. Theater­groep Aluin speelt ‘De Hervormers’ op woensdag- en zaterdag­middag. Meer informatie vindt u op www.catharijneconvent.nl.