Activiteiten van de Parochie

Overzicht van activiteiten van onze parochie.

dinsdag 30
okt 19.30 uur
Reformatie: onnodig schisma?
In de Reformatorische kerken is 31 oktober Hervormingsdag. Op die dag in 1517 zou Maarten Luther zijn stellingen aan de deur van de slotkerk in Wittemberg hebben gespijkerd, het symbolische begin van het protestantisme. De Reformatie is ontstaan uit het verlangen de hele Kerk van het Westen te vernieuwen, maar heeft – ongewild? - een diepe scheuring veroorzaakt. Eerdere pogingen om de Kerk te hervormen zijn wel geslaagd, zonder dat het tot grote breuken heeft geleid.
zaterdag 17
nov 20.00 uur
The Star Wars Suites
Zaterdag 17 november - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Meer dan 150 muzikanten brengen de muziek van Star Wars tot leven. Het Inter­national Symphony Orchestra uit Lviv vertolkt onder leiding van dirigent Raymond Janssen de wereldberoemde soundtracks uit de Star Wars-films. Plus beroemde muziek uit een aantal andere geweldige films.
zondag 18
nov 9.30 uur
Nieuwe Kinderkaravaan 2018-2019
De KinderKaravaan is een serie van zes eucharistie­vieringen speciaal voor jonge gezinnen. Als een reisgezel­schap van KaravaanGezinnen reist de KinderKaravaan samen met ons kinderkoor tussen de kerken in Hoeven, Oud Gastel en Oudenbosch.
dinsdag 11
A Christmas Carol concert
10 en 11 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Het is inmiddels een traditie geworden. In de aanloop naar de feestdagen genieten jaarlijks tienduizenden mensen van de befaamde kerst­concerten. Een groot symfonisch orkest en een koor – samen meer dan 100 musici - vertolken onder leiding van dirigent Raymond Janssen de grootste kerstklassiekers aller tijden.
donderdag 13
Kerstconcert - Dana Winner
Donderdag 13 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Kiwanis Halderberge is trots dat zij op 13 december 2018 Dana Winner opnieuw hebben kunnen boeken voor een Kerst­concert in de schitterende basiliek van Oudenbosch.
maandag 17
dec 9.00 uur
Grootste Museum van Nederland Video
Loop gerust eens binnen
In het buitenland is het heel normaal om die indruk­wek­kende kathedraal te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. En dat terwijl ook Nederlandse kerken de prachtigste kunstvoorwerpen herbergen, gemaakt door de beste kunstenaars en opgenomen in magistrale decors. Met elkaar vormen onze kerken het grootste museum van Nederland.
zaterdag 29
Christmas Evening with Trijntje
Zaterdag 29 december Basiliek Oudenbosch
Op zaterdag 29 december gaan de deuren van de Basiliek van Oudenbosch open voor de liefhebbers van een soulvolle Kerst­avond.