‘Voorgaan met lijf en leden en met hart en ziel’

Geslaagde workshop voor de lectoren van de parochie

gepubliceerd: zaterdag, 20 februari 2016
foto: Willem Snijders
‘Voorgaan met lijf en leden en met hart en ziel’

Op zaterdag 20 februari 2016 waren een twintigtal lectoren uit de diverse kerk­gemeen­schappen van onze Bernardus­parochie verzameld in de Laurentius­kerk in Oud Gastel. Onder de bezielende leiding van Andies Govaart oefenden ze met lezingen en gebeden.

Het ging allemaal in een zeer ontspannen sfeer, waarbij iedereen zich open stelde voor elkaars adviezen en aanwijzingen. Met Andries Govaart als plezierige aanjager ontdekten de lectoren hoe ze nog zorgvuldiger en intenser hun voorleestaak konden vervullen. Het werd een zeer leerzame ochtend/middag, waarover de deelnemers enthousiast waren en vonden dat dit best voor herhaling vatbaar is. Tijdens koffie en lunch hebben we elkaar beter leren kennen; dit zal de samen­werking tussen de diverse lectoren­groepen zeker versterken.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.