• Hoeven
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
  • Basiliek Oudenbosch
  • Basiliek Oudenbosch
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
 
 
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Wensboom in kersttuin Basiliek was groot succes!

Honderden kaartjes met wensen hingen in de boom

gepubliceerd: dinsdag, 19 januari 2016
Wensboom in kersttuin Basiliek was groot succes!
(foto: Willem Snijders)

Ergens op de wereld staat de levensboom
een sterke boom,
de vriendenboom.
Een die niet van zon en regen leeft
maar van een beetje tederheid,
vriend­schap en genegenheid.
Iets dat we langzaamaan vergeten.
’t Is misschien een heel naïeve kinderdroom
die boom van mij,
de vriendenboom.
Maar hij zou er moeten wezen
overal waar mensen samen zijn,
arm of rijk en groot of klein,
dat moest de hele wereld weten
(Martine Bijl)

Een dergelijke boom stond dit jaar in de kersttuin. Niet zomaar ergens op de wereld, maar hier bij de kerststal in de Basiliek; bij u en bij ons en wij nodigden u uit om deze boom te voeden met een wens voorzien van beetje tederheid, vriend­schap en genegenheid. Het hele jaar door wensen we elkaar het allerbeste toe. “De beste wensen voor het nieuwe jaar”, gefeliciteerd met je verjaardag, veel geluk met je nieuwe woning, beter­schap!, proficiat met je kindje; dat het maar een grote, gezonde jongen/meisje mag worden, goed weekend, fijne vakantie en ga zo maar door. Aan het einde van het jaar wensen we elkaar ook prettige feestdagen toe, een vrolijk of zalig kerstmis en wederom vrede en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Dat laatste lijkt er nooit te komen. En toch is dat wat we allemaal willen en wensen. De ultieme wens van nagenoeg iedereen; wereldvrede. Wij als nietige in­di­vi­duen hebben niet de macht om deze “even” tot stand te brengen. We kunnen wel een poging wagen om de wereld rondom ons een stukje aangenamer te maken. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf.” Iedereen kent dit gezegde.

Het is waar. En al die kleine stukjes bij elkaar vormen een grotere betere wereld. Zo hebben wij niet zozeer als individu, maar allemaal samen wel degelijk de macht en de kracht om de vrede in de wereld tot stand te brengen. En ieder jaar opnieuw mogen wij ons daarbij laten inspireren door het Kind in de kribbe. Een baby die verbroedering en saamhorigheid wist te brengen en uitgroeide tot een man die niet alleen liefde en vrede wenste en verkondigde, maar ook door zijn daden in de praktijk bracht. En dat laatste is iets waar het bij ons meestal aan schort. Wij wensen eigenlijk allemaal hetzelfde, willen allemaal het goede maar het ontbreekt ons vaak aan daad­kracht om er iets aan te doen. Laten wij het komende jaar zèlf zorgen dat onze wensen uitkomen zodat God alleen hoeft te zorgen voor die wensen waarvan het realiseren ervan uitstijgt boven de menselijke kracht.

Mogen wij allen het voorbeeld van het Kind volgen en op kleine èn grotere schaal, met tederheid, vriend­schap en genegenheid vrede in de wereld tot stand brengen.

Hartelijk dank aan een ieder die een wens heeft achtergelaten in deze boom.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

 

Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch • Markt 59, 4731 HN Oudenbosch • (0165) 330 502 • info@bernardusparochie.nl      Website gerealiseerd door iMoose