Heilig jaar van Barmhartigheid

Zaterdag 9 januari 19.00 uur � Basiliek

gepubliceerd: dinsdag, 29 december 2015
Heilig jaar van Barmhartigheid

De vreemdeling herbergen is het thema van de eerste vesper in het kader van het jaar van de Barm­har­tig­heid die plaatsvindt op zaterdag 9 januari om 19.00 uur in de Basiliek. Tijdens de vesper lezen we uit de Heilige Schrift en komt de Heilige Augustinus aan het woord over gastvrijheid en vreemdelingen. De vesper wordt afgesloten met de mogelijkheid tot aanbidding van het Aller­heiligste en het voeren van een biecht­gesprek.

Rond 19.45 uur start het geloofs­gesprek in de Pilaar rond de kerstbrief van de Nederlandse bisschoppen gericht aan alle medeburgers en in het bijzonder aan parochies en plaatselijke geloofs­gemeen­schappen over de uitdaging die de komst van vluchtelingen meebrengt voor de Nederlandse samenleving.

De bisschoppen roepen op tot een herbergzame samenleving waarin mensen welkom zijn, vanuit wederzijds respect. “Wij pleiten voor een principiële én realistische houding: mensen in nood moeten worden geholpen en tegelijkertijd moet onze kostbare en kwetsbare vrijheid worden beschermd. Wij hebben als mens en christen de plicht om vluchtelingen, medemensen in nood, de helpende hand toe te steken,” zo staat in de brief.

Diaken Peter Hoefnagels zal de brief toelichten. Ook een medewerkster van Vluchtelingenwerk Halderberge zal tijdens dit gesprek aanwezig zijn.