Boek over architect Cuypers

gepubliceerd: dinsdag, 15 december 2015
Boek over architect Cuypers

In de winkel onder de Basiliek is één van onze nieuwste uitgaven over architect Cuypers te koop. Pierre Cuypers, door biograaf en Cuypers-expert Wies van Leeuwen, is een boek waarin de hoogte­punten uit leven en werk van Cuypers worden behandeld.

Pierre Cuypers was een groot­meester van de negentiende eeuw en één van de grootste architecten die ons land heeft gekend. Zijn bekendste gebouwen zijn het Rijks­museum, het Centraal Station van Amsterdam en Kasteel de Haar maar hij heeft ook het seminarie Bovendonk in Hoeven ontworpen, alsmede heeft hij veel verdiensten bij het wijzigen in het ontwerp van de St. Pieter in Rome, naar het ontwerp van de basiliek van Oudenbosch. De kerk van Oud-Gastel is ook duidelijk een ontwerp in de stijl waarin ook Cuypers zo graag ontwierp de Neo-Gotiek. De Laurentius kerk is echter een ontwerp van G.J. van Swaay.

Het boek is in een beperkte oplage verschenen en de kosten bedragen € 24,95. Onder de vele illustraties de basiliek van Oudenbosch en een foto van een der gebrand­schilderde ramen in Bovendonk. Wij willen u graag op deze uitgave attenderen.

Winkel

De winkel onder de basiliek is alle dagen van de week geopend van 13.00 tot 16.00 uur en in de zomermaanden tot 17.00 uur