• Hoeven
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
  • Basiliek Oudenbosch
  • Basiliek Oudenbosch
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
 
 
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

gepubliceerd: donderdag, 1 oktober 2015
Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

De Nederlandse Marijke (8) bidt de hele maand oktober voor Achmed uit Syrië en voor andere oorlogs­kinderen. En ze is niet alleen. In het hele land gaan kinderen thuis en tijdens kinder­woord­diensten voor deze kinderen bidden.

Bidt u ook met kinderen mee voor kinderen zoals Achmed? Deze tien­jarige maakte bombar­de­menten mee op zijn woon­plaats Homs en leeft nu als vluchteling in een tent in Libanon. Lees of hoor zijn verhaal op de website van Kinderen bidden voor Kinderen of Kerk in Nood. Parochies en gezinnen zijn uitgenodigd om tijdens de Rozen­krans­maand met kinderen een Tientje van de Rozen­krans te bidden: één keer het Onze Vader en tien keer het Weesgegroet.

Zondag 18 oktober - Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans

Een speciale dag is zondag 18 oktober. Dan sluiten we aan bij het wereld­wijde initiatief: Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans. Samen met ongeveer een miljoen kinderen in tal van landen bidden op die zondag hopelijk ook veel Nederlandse en Belgische kinderen het Rozen­krans­gebed (of een van de vijf Tientjes) voor vrede in de wereld. Precies zoals Maria eens aan drie kinderen in Fatima vroeg.

Kerk in Nood en Kinderen bidden voor Kinderen

Kerk in Nood en Stichting Kinderen bidden voor Kinderen steunen dit mooie initiatief. Graag vragen wij u om met kinderen mee te bidden voor oorlogs­kinderen als Achmed. Wereld­wijd zijn 20 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog. Nog veel meer kinderen leven te midden van het oorlogs­geweld dag en nacht in angst. Hoe nodig is het om hun roep om hulp te onder­steunen met gebed!

Marijke bidt daarom de Rozenkrans, want dat is bij uitstek een gebed voor vrede. Als heel veel kinderen samen met Maria bidden, zal God de harten veranderen en zal er vrede komen. Dat heeft Maria beloofd.

Gratis aanvragen

Voor deelnemende kinderen kan gratis een armbandje om het Tientje te bidden of een glow-in-the-dark Rozenkrans worden besteld, zolang de voorraad strekt.

Op de website van Kinderen bidden voor Kinderen wordt op een landkaartje bijgehouden vanuit welke woon­plaatsen wordt gebeden. Staat er al een pinnetje bij jouw woon­plaats?

Meer informatie


 

Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch • Markt 59, 4731 HN Oudenbosch • (0165) 330 502 • info@bernardusparochie.nl      Website gerealiseerd door iMoose