Bedankavond Bernardus parochie

Leuke en gezellige dank-je-wel- bijeenkomst

gepubliceerd: zondag, 3 november 2019
Bedankavond Bernardus parochie
(foto: Willem Snijders)

Vrijdag­avond 18 oktober jl. werd er voor het eerst in onze parochie een parochie-brede dank-je-wel-bijeenkomst gehouden voor de vrij­wil­lig­ers en hun partners. Zo’n 250 vrij­wil­lig­ers en partners woonden om 19.00 uur de eucha­ris­tie­viering in de Basiliek bij, waarna het gezel­schap werd ontvangen in de ruimtes van ‘de Pelgrim’.

De Cuyperszaal en de Hellemonszaal bleken samen precies groot genoeg om iedereen te kunnen laten zitten. Al snel was zichtbaar dat er gesprekken op gang kwamen tussen vrij­wil­lig­ers of partners van ver­schil­lende geloofs­ge­meen­schappen. De sfeer was vanaf het moment van binnenkomen prima. Het organisatiecomité had ervoor gezorgd dat de inwendige mens niet werd vergeten: men kreeg koffie of thee met een petit four, gevolgd door heerlijke hapjes en drankjes. Eerst was er een quiz die een beroep deed op het denk­ver­mogen en geheugen van de aanwezigen, zeker ook omdat men geen telefoon mocht gebruiken. Maar de aanwezigen bleken met onderlinge ruil van antwoorden ook meer vragen goed te kunnen beantwoorden: alleen maar leuk om te zien. Vervolgens werden de paaskaarsen en twee vrijkaarten voor een concert van Trijntje Oosterhuis verloot. Tegen 11.30 uur, iets later dan gep­land, eindigde de avond. Afgaand op de vele positieve reacties nadien, kunnen het pastoraal team, het parochie­bestuur en het organisatiecomité terugzien op een zeer geslaagde avond.

Voor wie de vragen nog bij de hand heeft en de juiste antwoorden nog wil weten:

1. pastoor;  2. poëtisch;  3. ezelsbruggetje;  4. cartoonrel;  5. Led Zeppelin;  6. H. Bernardus­parochie;  7. Willy Walden;  8. Snuitje;  9. missaal of volksmissaal;  10. winkelstraat;  11. hockeystick;  12. Egan Bernal;  13. Duits­land-Neder­land: 2 – 4;  14. padel;  15. speed pedelec of spedelec;  16. de dames;  17. Bauke Mollema;  18. Benidorm;  19. Thomas Cook;  20. Cyprus