Kerstconcert Don KosakenChor Russland

Donderdag 12 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch

gepubliceerd: donderdag, 19 september 2019

Kiwanis­club Halder­berge zorgt met het Kerst­con­cert van het Don KosakenChor Russland voor een primeur in de Basiliek van Ouden­bosch!

Don KosakenChor

Na gevlucht te zijn voor het Rode Leger, ein­dig­den de Kozakken in een vluchte­lin­gen­kamp in Cilingir bij Con­stan­ti­no­pel. Het was daar dat in 1921 Serge Jaroff zijn Don-Kozakken­koor oprichtte.

Aanvanke­lijk begeleidde het koor alleen de eigen kerk­diensten. Later wer­den er ook concerten gegeven. Ver­vol­gens vertrok het koor naar het Griekse eiland Lemnos. De openlucht­con­certen daar waren bij­zon­der populair bij met name de Britten. Daarna wer­den de Kozakken verscheept naar de Bulgaarse stad Boergas, waar het koor aan de kerk verbon­den raakte. Omdat die kerk te arm was om het koor te betalen, verrichtten de Kozakken diverse andere werk­zaam­he­den, onder andere in een fabriek waar lucifers wer­den gemaakt.

Kaarten en in­for­ma­tie

• Donder­dag 12 de­cem­ber 2019