Kerstconcert Don KosakenChor Russland

Donderdag 12 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch

gepubliceerd: donderdag, 19 september 2019

Kiwanisclub Halderberge zorgt met het Kerst­con­cert van het Don KosakenChor Russ­land voor een primeur in de Basiliek van Oudenbosch!

Don KosakenChor

Na gevlucht te zijn voor het Rode Leger, eindigden de Kozakken in een vluchte­lin­gen­kamp in Cilingir bij Constantinopel. Het was daar dat in 1921 Serge Jaroff zijn Don-Kozakkenkoor oprichtte.

Aanvankelijk begeleidde het koor alleen de eigen kerkdiensten. Later werden er ook concerten gegeven. Vervolgens vertrok het koor naar het Griekse eiland Lemnos. De openlucht­con­certen daar waren bijzonder populair bij met name de Britten. Daarna werden de Kozakken verscheept naar de Bulgaarse stad Boergas, waar het koor aan de kerk ver­bonden raakte. Omdat die kerk te arm was om het koor te betalen, verrichtten de Kozakken diverse andere werkzaamheden, onder andere in een fabriek waar lucifers werden gemaakt.

Kaarten en informatie

• Donderdag 12 december 2019