ALPHA-CURSUS

Uitnodiging aan parochianen

gepubliceerd: zondag, 7 juli 2019

Het pastoraal team nodigt u graag uit om in september aan de Alpha-cursus te gaan deelnemen. Deze cursus is erop gericht om het per­soon­lijk geloof te verdiepen en om woorden aan te reiken om de Blijde Bood­schap uit te dragen. De Alpha-cursus wil zo een bijdrage leveren aan een meer vitale én toekomstbestendige parochie.

De eerste Alpha-cursus bestaat uit negen bijeenkomsten, waarin we in een informele, plezierige, en vriend­schap­pe­lijke sfeer praten over het leven en het geloof. De bijeenkomsten kennen een vaste indeling: een gezamenlijke maaltijd, een inleiding en een aansluitend gesprek in een groep van ongeveer acht personen. Per groep is er een gespreksleider aanwezig,

In de inleidingen en de groeps­ge­sprekken komen vragen ter sprake als: wie is Jezus voor jou; hoe kun je geloven; waarom bidden en hoe; hoe leidt God on; en wat doet de heilige Geest met ons? Tijdens de bijeenkomsten komt het luisteren naar elkaars geloofsbeleving op de eerste plaats en wordt niet over het geloof gediscussieerd.

De Alpha-cursus wordt vanuit ons pastoraal-diaconaal centrum ‘de Pelgrim' georga­ni­seerd onder verant­woor­de­lijk­heid van het pastoraal team, met als coördinator pastoraal-assistent Frans van den Bosch. Voor verdere informatie: