Westlandse Koorvereniging Musica in de Basiliek

Zondag 31 maart om 11.00 uur

gepubliceerd: maandag, 4 maart 2019

Op zondag 31 maart - 4de zondag in de Veertigdagentijd - verzorgt de Westlandse Koor­ver­eni­ging Musica uit Monster de gezangen tijdens de eucha­ris­tie­viering om 11.00 uur in de Basiliek in Oudenbosch.
Tijdens de viering worden onder andere delen uit de Messe Solennelle van Charles Gounod uitgevoerd. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard Breas. Soliste is sopraan Wendy Krikken (Mozarteum Salzburg). Het koor wordt begeleid door Aarnoud de Groen op het Königorgel en door Blaaskwintet Hi-Five. Voorafgaand aan de viering zal WKV Musica vanaf 10.30 uur een muzikale intro verzorgen. WKV Musica, opgericht op 4 april 1991, is het grootste gemengd koor uit de regio Haaglanden en bestaat uit 160 leden. In de eerste jaren van haar bestaan was het koor het vaste begeleidingskoor van The New London Chorale van Tom Parker. Een groot aantal Nederlandse artiesten hebben in de afgelopen jaren hun mede­wer­king verleend aan de concerten van WKV Musica.