Inloopochtenden voor nabestaanden

Dinsdag 30 april van 10.00 uur tot 11.30 uur

gepubliceerd: zaterdag, 2 maart 2019

Op initiatief van diaken Peter Hoefnagels is in mei 2015 de werk­groep Rouwbezoek Oudenbosch-Hoeven-Bosschenhoofd van start gegaan. De leden van de werk­groep bezoeken namens de parochie nabestaanden van overleden parochianen en overhandigen een boekje met troostvolle teksten. Uit de reacties van de bezochte mensen blijkt dat in een duidelijke behoefte wordt voorzien. In 2018 is daarom ook begonnen met inloop­ochtenden voor nabestaanden van overleden parochianen uit Oudenbosch, Hoeven EN Bosschenhoofd. De bijeenkomsten worden goed bezocht en worden op prijs gesteld. De sfeer is ongedwongen. Met een kop koffie of thee, en wat er bij, worden eigen ervaringen uitgewisseld over hoe om te gaan met rouw en wordt vooral naar elkaar geluisterd.

Op 19 februari vond de 3e inloop­ochtend plaats. In de sfeervolle Cuyperszaal opende diaken Hoefnagels de bijeenkomst, waarbij ongeveer 16 mensen aanwezig waren. Aan een van de nabestaanden was van te voren gevraagd om tijdens de bijeenkomst kort in te gaan op de beleving van zijn rouwproces en om zijn ervaringen en de lessen die hij heeft geleerd te delen. Na zijn als waardevol ervaren inleiding haakten vele aanwezigen daarop in met hun eigen ervaringen en inzichten. De volgende inloop­ochtend is op dinsdag 30 april van 10.00 uur tot 11.30 uur in de Cuyperszaal in pastoraal-diaconaal centrum ‘de Pelgrim’.

We kijken terug op fijne bijeenkomsten. Bent u - als vrij­wil­lig­er - geïn­te­res­seerd in de ac­ti­vi­teiten van de werk­groep, wilt u aan een korte introductie­bij­een­komst deelnemen waarbij een aantal vaardigheden worden geoefend, en woont u in Bosschenhoofd, Hoeven of Oudenbosch, laat het ons weten. Als u een berichtje stuurt met uw naam, adres en telefoonnummer naar team­assis­tent Eric Roovers via team­assis­tent@bernardus­parochie.nl nemen we contact met u op.

namens de werk­groep Rouwbezoek,