Woord van verlangen

Filosofisch café

gepubliceerd: zaterdag, 12 januari 2019
Harry Mulders

De moderne weten­schap heeft de voor­stel­ling van de wereld als een mysterieuze ‘tovertuin’ doorbroken. Maar weten­schap kan geen antwoord geven op het zingevingsvraagstuk. Literatuur en kunst moeten ons een spiegel voorhouden en moeten ons aanzetten tot reflectie. Harry Mulders, oud-docent Engelse taal- en letterkunde zal aan de hand van een aantal literaire fragmenten en voorbeelden uit de beeldende kunst laten zien wat het betekent te verlangen naar taal en verbeelding.
Kunst en literatuur houden zich bezig met vele facetten van de mens, ook de donkere, onvoorspelbare kanten. Ze laten zien dat de mens meer is dan een economische eenheid. Literatuur is geen weten­schap, maar het is wel een manier om te onderzoeken wat een mens is. Er is niet één idioom waarmee we de hele mens in kaart kunnen brengen. Niemand heeft de hele waarheid in pacht.

U bent van harte welkom op maandag 4 februari om 19.30 uur in de Cuyperszaal in pastoraal-diaconaal centrum ‘de Pelgrim’ in Oudenbosch, ingang aan de achterzijde van de Basiliek (Doelpad / St. Annaplein. Aanmelding via info@bernardus­parochie.nl wordt op prijs gesteld.