Kerstconcert - Russische Winters

Zaterdag 19 december 19.30 uur Basiliek Oudenbosch

gepubliceerd: woensdag, 4 november 2015

Op zaterdag­avond 19 december staat weer een grandioos kerst­con­cert gepland. Cadenza Productions organiseert onder de titel Russische Winters wat een prachtig concert belooft te worden door The New Romanian Chamber onder leiding van Raymond Janssen.

Russische Winters

In de donkere dagen voor Kerstmis, kunt u weer ten volle genieten van the New Romanian Chamber Orchestra & Choir met de bijzondere vertolking van de mooiste kerstliederen en Christmas Carols onder leiding van dirigent Raymond Janssen.

Dit jaar staan de concerten in het teken van de Russische winters, zo sterk belicht in de literatuur van Tsjechov, Dostojevski, Tolstoi en vele andere schrijvers. U mag zich laten meevoeren door ruige steppen en over koude besneeuwde vlakten. Het Russische land­schap krijgt door de onvermijdelijke sneeuw een apart karakter.

De aanloop naar Kerstmis is voor iedereen een tot inkeer stemmende periode. In de fraaie kerken roepen de veelvuldige diensten een mysterieuze sfeer op. En voor velen spreekt het romantische drama Dr. Zjivago, die 50 jaar geleden in première ging, nog steeds tot de verbeelding, net als de muziek die bij deze film werd gecomponeerd.

De sfeer van de Russische winters wordt tijdens deze concerten voelbaar in composities van onder andere Rachmaninov, die vele genres heeft beoefend en als componist voortzetter was van de Russische romantiek, en Tsjaikovsky, geliefd door de aangename orkestratie en de rijkdom aan melodieën.

Kaarten en informatie

De Basiliek is traditiegetrouw één van de best bezochte kerst­con­certlocaties in Nederland. Wees er dus op tijd bij om uw kaarten voor dit sfeervolle concert te bestellen.