Ervaar de kracht van relieken

gepubliceerd: donderdag, 15 november 2018
Tentoonstelling Relieken
Ervaar de kracht van relieken

Van 12 oktober tot en met 3 februari is in Museum Catharijne-convent in Utrecht de tentoon­stel­ling ‘Relieken’ te zien. Daarin wordt een ongekende variëteit aan krachtige relieken getoond, van een reliekhouder met een splinter van de doornenkroon van Christus, zand en stenen uit het Heilig Land, een huisaltaar met een haar van Diego Maradona, zem-zem water uit Mekka tot aan bodhiblaadjes afkomstig van de plaats waar Boeddha tot verlichting kwam, van schitterend tot onooglijk, van imponerend tot ontroerend.

Uiteraard komen ook bijzondere verhalen achter de relieken aan bod. Ze geven mensen houvast, steun, inspiratie en zelfs bestaansrecht, van generatie op generatie. Met eerbied en respect zijn ze - soms eeuwenlang - bewaard en gekoesterd: tastbare overblijfselen die herinneren aan en verbinden met een persoon, plaats of gebeurtenis.

Dagtocht

Op donderdag 22 november wordt een dagtocht met bezoek aan deze bijzondere tentoon­stel­ling georga­ni­seerd.

09.30 uur vertrek vanaf de Parklaan in Oudenbosch
11.30 uur ontvangst in het auditorium van het museum
12.00 uur inleiding op de tentoon­stel­ling
13.00 uur bezoek aan de tentoon­stel­ling op eigen gelegenheid
15.30 uur vertrek uit Utrecht
omstreeks 17.15 uur aankomst in Oudenbosch

Voor deelname aan deze dag wordt een bijdrage van € 27,50 per persoon aangehouden bij tenminste 50 deelnemers. Dit bedrag is inclusief busreis, koffie/thee en inleiding en wordt bijgesteld afhankelijk van de kortings­moge­lijk­heden van de deelnemers (Museumkaart etc.). Aanmelden kan tot en met zondag 18 november met een emailtje naar info@bernardus­parochie.nl.

video: