Liturgisch bloemschikken

gepubliceerd: woensdag, 14 november 2018

Op zaterdag 3 november organiseerde het Sint Franciscus­cen­trum in samen­wer­king met de bloemen­groep van de parochiekern Hoeven een ochtend ‘Liturgisch bloemschikken’.

Tweeëntwintig vrij­wil­lig­ers uit verschillende parochies hoorden een inleiding over de encycliek van Paus Franciscus: Laudato Si, over onze omgang met de schepping. Inzet was om de zorg voor onze natuurlijke omgeving te verbinden met mensen die vanuit hun omgang met planten en bloemen ook ambassadeurs kunnen worden van een ‘groene’ parochie. Na de inleiding volgde een uitwisseling met elkaar over de eigen praktijk: tips en trucs over hoe om te gaan met vaak een bescheiden budget, met de grootte van de kerk en hoe voor­gangers te bewegen in de viering ook enkele woorden te schenken aan de betekenis van de bloemschikking. Daarna gingen de vrij­wil­lig­ers in groepjes aan de slag om zelf een schikking te maken. Het resultaat mocht er zijn.