Kanselbericht

Bericht vanuit het pastoraal team en het parochiebestuur

gepubliceerd: zondag, 26 augustus 2018

Op zondag 26 augustus is namens het pastoraal team en het parochie­bestuur van onze parochie de volgende mededeling gedaan.

De bisschop van Breda heeft pastoraal werker Annemiek Buijs - Tuytelaars gevraagd een benoeming te aanvaarden in de Catharina­parochie in Oosterhout. Hij heeft haar verzocht in die parochie pastoraal werker te worden met als bijzondere opdracht leiding geven aan het project Jonge Gezinnen dat in die parochie is ontwikkeld. Annemiek heeft ingestemd met die vraag. Ze wordt met ingang van 1 oktober benoemd in haar nieuwe functie. Tot die datum blijft ze taken waarnemen in de Lievevrouwe­parochie van Bergen op Zoom.

Negen jaar geleden is pastoraal werker Annemiek Buijs in onze parochie aangesteld als lid van het pastoraal team. Ze heeft in de parochie naast algemene pastorale taken vooral zorg gedragen voor het pastoraat met jonge gezinnen. Ze heeft dat kundig en inspirerend gedaan en ze is voor veel jongere en jongste parochianen een vertrouwd teamlid geworden. Sinds dit voorjaar jaar heeft ze in Bergen op Zoom het pastoraal team onder­steund. Ons parochie­bestuur en ons pastoraal team wensen Annemiek alle goeds in haar nieuwe benoeming.

Op zondag 2 september zullen we afscheid van haar nemen tijdens en na de eucha­ris­tie­viering in de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch. De viering begint om 11.00 uur. We nodigen u hiervoor van harte uit.

De parochie­besturen van onze parochie en van de Immanuel­parochie in Zevenbergen gaan met het team en het bisdom in gesprek over het vertrek van Annemiek en de consequenties daarvan voor het pastoraal team.