Bernardusdagen 2018

Op 19 en 26 augustus, 2 en 9 september 2018.

gepubliceerd: dinsdag, 14 augustus 2018

Voor het tweede jaar wordt dit evenement georga­ni­seerd: op vier zonda­gen, vijf exposities in vier dorpen: Oud Gastel, Hoeven, Oudenbosch en Wouw.

Tijdens de Bernardusdagen is in de kerk van ieder dorp, en in de kapel van Bovendonk, een tentoon­stelling ingericht. Objecten die aan de historische band tussen de kerk en de cisterciënzers van de Bernardusabdij (Hemiksem/Bornem) herinneren, worden uitgelicht en beschreven.

Data

Dit jaar op de zondagen 19 en 26 augustus, 2 en 9 (Open Monumentendag) september 2018.

Meer informatie en openingstijden:

Kerkepad

Op 25 augustus wordt een Bernardus Kerkepad wandeling van Hoeven naar de basiliek in Oudenbosch gelopen. Een geweldig initiatief wat mooi aansluit op onze Bernardusdagen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bea Hoeks-de Laat, Standdaarbuiten (initiatiefnemer Bernardusdagen 2017):