Nieuwe Kinderkaravaan 2018-2019

gepubliceerd: vrijdag, 6 juli 2018
Nieuwe Kinderkaravaan 2018-2019

De KinderKaravaan is een serie van zes eucharistie­vieringen speciaal voor jonge gezinnen. Als een reisgezel­schap van KaravaanGezinnen reist de KinderKaravaan samen met ons kinderkoor tussen de kerken in Hoeven, Oud Gastel en Oudenbosch.

Samen vieren we de eucharistie, vertellen we een mooi verhaal aan de kinderen en zingen we met het kinderkoor verschillende liedjes. De KaravaanVieringen zijn daarmee een laagdrempelige, leuke manier voor gezinnen om zich (weer) thuis te voelen in de kerk. De vieringen helpen andersom ook om het katholieke geloof thuis een plaats te geven.

'Een huis vol vrienden'

Dit is het thema van de Karavaan­vieringen in het seizoen 2018 – 2019

Als je jarig bent mag je allemaal vrienden uitnodigen, iedereen is welkom om het feest mee te vieren. En als mensen er zijn dan is het huis vol met vrienden! Zo is het ook in de Kinder-Karavaan. Jezus roept ons als Zijn vrienden om bij hem te komen. Iedereen is welkom bij het feest. Alleen op de uitnodiging van Jezus staat geen adres. Hoe kunnen wij Jezus dan vinden? Tijdens de Kinder-Karavaan horen we hoe Jezus ons uitnodigt om met hem mee te gaan, we leren hoe je de ander kan helpen en dat er hulp is op de plekken waar we het niet verwachten. We gaan het hebben over vriend­schap en liefde én wie is Jezus eigenlijk? Aan het einde van onze karavaan willen we thuis komen bij God zodat we samen met Jezus een huis vol met vrienden vormen.

Ga jij ook mee op deze bijzondere reis?
Schrijf de locaties en de datum vast in de agenda dan kan je het niet vergeten.
Tot dan!

datum tijd locatie thema
30 sep 2018 09.30 uur St. Jan de Doperkerk, Hoeven Roep je vrienden!
18 nov 2018 09.30 uur Laurentius­kerk, Oud Gastel Geef van wat je kan
16 dec 2018 11.00 uur Basiliek, Oudenbosch Daar waar je het niet verwacht
17 feb 2019 11.00 uur Basiliek, Oudenbosch Vriend­schap = liefde = vriend­schap
17 mrt 2019 09.30 uur Laurentius­kerk, Oud Gastel Wie ben ik?
7 Apr 2019 09.30 uur St. Jan de Doperkerk, Hoeven Thuis

Kinderkaravaan