Pater Damiaan

Lezing in de Cuyperszaal, 11 mei 19.30 uur

gepubliceerd: zondag, 6 mei 2018
Pater Damiaan (Jef de Veuster)
Pater Damiaan op zijn sterfbed
De crypte van de Sint-Antoniuskerk in Leuven, waar Damiaan begraven ligt.

Op vrijdag 11 mei zal er een bijeenkomst zijn rond Pater Damiaan. De avond vindt plaats in de Cuyperszaal (Pelgrim 2) omdat de andere kant vanwege werkzaamheden moeilijk toegankelijk is.

We beginnen om 19.30 uur en sluiten rond 21.30 uur af.

Pater Damiaan

Jef De Veuster (Tremelo-Ninde 1840) ging als jonge broeder van de Heilige Harten naar Hawaii, waar hij priester werd gewijd. Na een periode van negen jaar als pastoor, ging hij vrijwillig naar het schiereilandje Kalaupapa, de landtong van Molokai waar de melaatsen verbleven. Daar werd hij een van hen: verstotene tussen de verschoppelingen. Hij zou in 1889 zelf bezwijken aan de gevolgen van de lepra.

De gedachtenis van de heilige Pater Damiaan De Veuster valt op 10 mei, de dag waarop hij indertijd aankwam op de landtong de melaatsen naar verbannen werden. Een mooie gelegenheid om samen stil te staan bij de betekenis van het leven van deze missionaris voor ons leven nu.

De avond wordt verzorgd door diaken Frank van Gerven, die jarenlang lid is geweest van de Congregatie van de Heilige Harten en woo­nachtig en werkzaam was in het klooster in Leuven dat de erfenis van Damiaan levend wil houden.

We zien U graag vrijdag en voel U welkom.