Inzegening orgel Basiliek

Rector P. Spanjer mhm zegent orgel in de Basiliek in.

gepubliceerd: maandag, 29 januari 2018
Het Vermeulen orgel
Het Vermeulen orgel (foto: Willem Snijders)
Inzegening orgel
Inzegening orgel (foto: Willem Snijders)
De zusters uit Roosendaal
De zusters uit Roosendaal (foto: Willem Snijders)

Op zondag 28 januari heeft rector P. Spanjer mhm van de zusters Fran­cis­ca­nes­sen van Charitas uit Roosendaal het Vermeulen orgel dat zij hebben geschonken aan de Basiliek ingewijd.

Onder het toeziend oog van een klein aantal zusters en afgevaardigden uit Roosendaal heeft Rector P. Spanjer aan het einde van de eucha­ris­tie­viering een klein stukje geschiedenis van het orgel verteld. Het in 1966 door de orgelbouwer Vermeulen gebouwde orgel voor de zusters Fran­cis­ca­nes­sen van Charitas in Roosendaal heeft exact 50 jaar dienst gedaan voor deze gemeen­schap. Het was voor de gemeen­schap een belangrijk onderdeel van hun religieus leven in het Moederhuis aan de Waterstraat in Roosendaal en dus een emotioneel afscheid bij het sluiten van het Moederhuis in 2016. Na de sluiting werd een nieuwe bestemming gevonden en het orgel aan de Basiliek geschonken. Daar is het nu, met mede­wer­king van de Firma Verschueren uit Ittervoort en met financiële steun van diverse kanten, naar toe verhuisd en geplaatst. Na deze uitleg wenste de rector dat de geloofs­ge­meen­schap van de Basiliek er nog jaren van kan genieten tijdens de diensten in deze mooie kerk. Hij zegende het orgel hierna met water en wierook. Uit handen van pastoor Maickel Prasing ontving de huidige admini­strator, Norbert Schnell, een klein aandenken voor de zusters van Charitas en hij bedankte nogmaals voor het mooie orgel.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.