De Gerarduskalender maar ook veel mooie boeken

Bezoek het winkeltje onder de Basiliek

gepubliceerd: woensdag, 29 november 2017
Gerarduskalender 2018
Fotoboek Katholiek Brabant van Ramon Mangold
Kerkinterieurs in Nederland van Catharijneconvent

Mooie boeken en religieuze artikelen vindt u in de winkel onder de Basiliek, elke dag na de middag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Gerarduskalender

De Gerarduskalender, uitgebracht door Klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken, onder het motto: ‘elke dag een beetje spirit!’. Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over verschillende onderwerpen. Een erg gewild artikel uit de winkel.

Katholiek Brabant

In november 2017 viert winnaar van de Zilveren camera Ramon Mangold dat hij 10 jaar als fotograaf aan het werk is. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot de bekendste fotograaf in katholiek Nederland. In dit fraai uitgevoerde boekwerk verzamelt hij zijn meest bijzondere foto's. Daarmee is dit boek een uniek overzicht van katholiek leven in beeld. De focus van het boek ligt op Brabant, omdat hij daar in deze jaren voornamelijk?actief was. De foto's laten vanuit diverse richtingen zien hoe springlevend en aantrekkelijk het katholiek-religieuze leven in ons land is en hoe de kerkprovincie zich verhoudt tot de grote wereldkerk. Daarom staan in het boek ook veel foto's van de inter­nationale reizen die Ramon maakte voor zijn werk. Ook de diversiteit van de katholieke cultuur springt naar voren in de beelden van zowel jongeren als ouderen, van de rijkdom aan liturgie, volksdevotie, processies en natuurlijk Maria. De teksten in het boek zijn van Anton de Wit, de vormgeving wordt verzorgd door bureau Impulsar.

Ramon Mangold (1980) is documentair en journalistiek fotograaf, en sinds 2006 verbonden als vakdocent aan de 'School voor Fotografie'. Met zijn serie over Mgr. De Korte won hij in 2016 de eerste prijs bij de 'Zilveren Camera' in de categorie 'Personen in beeld'.

Kerkinterieurs in Nederland

Sober of uitbundig gedecoreerd. In alle perioden van onze bewogen geschiedenis zijn de beste kunstenaars, interieurachitecten, beeldhouwers, houtsnijders en schilders ingeschakeld om onze kerken van binnen te verfraaien. Kerkinterieurs in Nederland belicht de 100 meest opmerkelijke interieurs van kerken verspreid over het hele land en in alle gezindten. Ook dit fraai boek is te koop in de winkel.