Inspirerende parochiereis naar Rome en Assisi

gepubliceerd: dinsdag, 24 oktober 2017

Van 15 tot en met 21 oktober gingen 35 parochianen samen met enkele leden van het pastoraal team op tocht naar de eeuwige stad en de geboortegrond van Franciscus.

De week kende bezoeken aan het antieke Rome als ook aan belangrijke kerken en andere plaatsen met een eigen christelijke geschiedenis. De week startte met een viering in de kerk van de Friezen, verzamel­plaats van Nederlandse pelgrims, en een rondleiding door de Vaticaanse musea en de Sint Pieter. Op dinsdag werd de wijk Trastevere bezocht, waar kennis werd gemaakt met de bakermat van de Sint Egidius­ge­meen­schap, een beweging die zich inzet voor de armen. Woensdag mocht natuurlijk de audiëntie bij paus Franciscus niet ontbreken. Donderdag stonden het leven en werk van Franciscus en Clara centraal. De week werd afgesloten met een viering in de catacomben ( begraaf­plaatsen van de eerste christenen) van Sint Callixtus en een bezoek aan de drie andere basilieken van Rome, de Santa Maria Maggiore, de Sint Jan van Lateranen en de Sint Paulus buiten de muren. Daarmee werd de reis ook een echte bedevaart vol inspiratie.