The Classic Christmas Concert

Maandag 18 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch

gepubliceerd: woensdag, 4 oktober 2017

Meesterlijk Kerst­concert met De Tsjechische Kamerfilharmonie & koor uit Praag. Vrienden van klassieke muziek komen stijlvol in kerststemming!

In de inmiddels geliefde reeks ‘Ave Maria Kerst­concerten’ komt dit jaar het gerenommeerde gezel­schap van de Filharmonie Praag naar Nederland met een zeer exclusief Kerstgala in het majestueuze Concertgebouw Amsterdam, De Doelen in Rotterdam en de Basiliek in Oudenbosch. Zo kunt u weer ten volle genieten van prachtige klanken en bijzondere vertolkingen van de mooiste kerstliederen, waaronder verschillende uitvoeringen van Avé Maria en uiteenlopende werken als Vivaldi’s ‘Gloria’ en Händels ‘Messiah’. U geniet van een meesterlijke muzikale tijdreis die nooit eerder in Nederland te beleven was.

Dit jaar komt de Filharmonie Praag voor de tweede keer naar Nederland met het inter­nationaal succesvolle en beminde ‘The Classic Christmas Concert’. Een gevarieerd en uniek Kerst­concert, ingetogen elegant en feestelijk. Het getalenteerde orkest en koor van de Filharmonie Praag wordt bijgestaan door inter­nationaal vermaarde solisten Kiana Sass (sopraan), Lenka Kucerová (alt), Dusan Rusicka (tenor) en Andrej Shkurhan (bariton). Onder de bezielende en dynamische leiding van dirigent Damiano Binetti zullen zij u betoveren met prachtige muzikale meesterwerken.

The Classic Christmas Concert betovert met bijzondere composities van Schubert, Bach en Caccini, maar ook van Vivaldi, Mozart en Dvorak. Daarbij beleeft u bijzondere vertolkingen van de mooiste kerstliederen en Christmas Carols. Reis mee op de magische klanken van dit Kerstgala en ervaar de unieke Kerstsfeer in de bijzondere ambiance van Concertgebouw of imposante kerk. Nergens anders komen koor en orkest zo mooi tot hun recht!

Uitvoerende:

De Tsjechische Kamerfilharmonie & koor uit Praag

Kiana Sass: sopraan
Lenka Kucerová: alt
Dusan Rusicka: tenor
Andrej Shkurhan: bariton
Dirigent: Damiano Binetti

Het concert begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Kaarten en informatie

De Basiliek is traditiegetrouw één van de best bezochte kerst­concertlocaties in Nederland. Wees er dus op tijd bij om uw kaarten voor dit sfeervolle concert te bestellen.

• Maandag 18 december 2017
  • Aanvang concert: 20.00 uur, kerk open 19.15 uur