The Classic Christmas Concert

Maandag 18 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch

gepubliceerd: woensdag, 4 oktober 2017

Meesterlijk Kerst­con­cert met De Tsjechische Kamerfilharmonie & koor uit Praag. Vrienden van klassieke muziek komen stijlvol in kerststemming!

In de inmiddels geliefde reeks ‘Ave Maria Kerst­con­certen’ komt dit jaar het gerenommeerde gezel­schap van de Filharmonie Praag naar Nederland met een zeer exclusief Kerstgala in het majestueuze Concert­ge­bouw Amsterdam, De Doelen in Rotterdam en de Basiliek in Oudenbosch. Zo kunt u weer ten volle genieten van prachtige klanken en bijzondere vertolkingen van de mooiste kerstliederen, waaronder verschillende uitvoeringen van Avé Maria en uiteenlopende werken als Vivaldi’s ‘Gloria’ en Händels ‘Messiah’. U geniet van een meesterlijke muzikale tijdreis die nooit eerder in Nederland te beleven was.

Dit jaar komt de Filharmonie Praag voor de tweede keer naar Nederland met het inter­nationaal succesvolle en beminde ‘The Classic Christmas Concert’. Een gevarieerd en uniek Kerst­con­cert, ingetogen elegant en feestelijk. Het getalenteerde orkest en koor van de Filharmonie Praag wordt bijgestaan door inter­nationaal vermaarde solisten Kiana Sass (sopraan), Lenka Kucerová (alt), Dusan Rusicka (tenor) en Andrej Shkurhan (bariton). Onder de bezielende en dynamische leiding van dirigent Damiano Binetti zullen zij u betoveren met prachtige muzikale meesterwerken.

The Classic Christmas Concert betovert met bijzondere composities van Schubert, Bach en Caccini, maar ook van Vivaldi, Mozart en Dvorak. Daarbij beleeft u bijzondere vertolkingen van de mooiste kerstliederen en Christmas Carols. Reis mee op de magische klanken van dit Kerstgala en ervaar de unieke Kerstsfeer in de bijzondere ambiance van Concert­ge­bouw of imposante kerk. Nergens anders komen koor en orkest zo mooi tot hun recht!

Uitvoerende:

De Tsjechische Kamerfilharmonie & koor uit Praag

Kiana Sass: sopraan
Lenka Kucerová: alt
Dusan Rusicka: tenor
Andrej Shkurhan: bariton
Dirigent: Damiano Binetti

Het concert begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Kaarten en informatie

De Basiliek is traditiegetrouw één van de best bezochte kerst­con­certlocaties in Nederland. Wees er dus op tijd bij om uw kaarten voor dit sfeervolle concert te bestellen.

• Maandag 18 december 2017
  • Aanvang concert: 20.00 uur, kerk open 19.15 uur