Kerstconcert - Oudenbosch Mannenkoor

Oudenbosch Mannenkoor
dirigent Christ Vergouwen
 Philharmonie van Sint Petersburg

Op zondag 17 december houdt het Oudenbosch’ Mannenkoor haar alom bekende Kerst­concert. Een traditie die al ruim 40 jaar voortduurt in een ononderbroken reeds.

Aanvankelijk voorzichtig gestart in de Hervormde Kerk, moest men vanwege het grote aantal bezoekers al snel uitwijken naar de kapel van St. Louis. Jarenlang genoten de toehoorders hier van een prachtig Kerst­concert met vele verrassende solisten.

Dit jaar is helaas de kapel van St. Louis i.v.m restauratie tijdelijk niet beschikbaar maar het Oudenbosch’ Mannenkoor is echter een schitterende uitwijk­moge­lijk­heid geboden. De prachtige Basiliek zal dit jaar op 17 december ‘the place to be’ zijn.

Solisten Philharmonie van Sint Petersburg

Aan het Kerst­concert werken een twaalftal solisten van de Philharmonie van Sint Petersburg mee. Allemaal solisten van een uitzonderlijke klasse die in wisselende samen­stelling hun vocale kwaliteiten ten gehore brengen. Hun zuivere stemmen komen bij hun a capella optreden bijzonder tot hun recht. Zij staan onder muzikale leiding van Conductor honoured: Olga Stupneva.

Oosterhoutse Nachtegalen

Verder treden ook de Oosterhoutse Nachtegalen o.l.v. Wim Schoones op. De bijzondere klankkleur die het koor typeert, wordt vooral verkregen door de aanwezigheid van 3e alten (jongensstemmen in of kort na de stemwisseling); de vele 4- en 5-stemmige stukken krijgen hierdoor een eigen charme en karakter.

Uiteraard heeft ook het Oudenbosch’ Mannenkoor een mooi programma waarvan men zeer zeker in een prima Kerstsfeer zal geraken. Kenners weten dit koor, dat onder leiding staat van Christ Vergouwen, en de begeleiding op vleugel van Hetty Sponselee zeer te waarderen, wat blijkt uit de grote en warme belang­stelling die men elk jaar weer geniet.

Het concert begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.15 uur).

Kaarten en informatie

De Basiliek is traditiegetrouw één van de best bezochte kerst­concertlocaties in Nederland. Wees er dus op tijd bij om uw kaarten voor dit sfeervolle concert te bestellen.

• Zondag 17 december 2017
  • Aanvang concert: 15.00 uur, kerk open 14.15 uur
  • Locatie: Basiliek, Markt 57, Oudenbosch
  • Kaartverkoop ’t Koepelke, Markt 36, Oudenbosch