gepubliceerd: dinsdag, 4 juli 2017
Héél héél Hartelijk bedankt!

21 mei j.l. mocht ik mijn zilveren priesterfeest vieren. In mag terugkijken op een geweldige feestdag. We begonnen met een feestelijke eucharistie­viering in de Basiliek, die wel wat aan de lange kant geworden is, maar dankzij de prachtige bloemversiering, de mooie zang, de feestelijke orgel- en blaasmuziek en de hartelijke woorden, het hoogtepunt van de dag geworden is. Het was een prachtige uitdrukking van onze verbondenheid met elkaar en met God.

Op de geanimeerde receptie mocht ik veel goede wensen en gulle gaven ontvangen. De genegenheid die ik mocht ondervinden van velen uit de geloofs­gemeen­schappen van de Bernardus­parochie, maar ook van de Immanuel­parochie, van de parochies waar ik vroeger heb gewerkt, van de Protestantse gemeenten, de Turkse Moskee­gemeen­schap en de burgerlijke overheid was hartverwarmend.

Een bijzonder woord van dank aan degenen die voor en achter de schermen mee hebben gewerkt aan het perfecte verloop van deze dag. Ik bewaar er erg goede herinneringen aan!

We gaan samen verder op de ingeslagen weg van een hartelijke en open kerk­gemeen­schap, die geworteld is in de Traditie én in het leven van vandaag, in het vaste geloof dat overal waar Vriend­schap en Liefde, Gerechtigheid en Vrede, Vreugde en Hoop beleefd worden, God in ons midden is!

In september 2018 hoop ik het Heilig Land te bezoeken en zal daar zeker in Bethlehem en Jerusalem ’n kaarsje voor u en uw intenties opsteken!

Maickel Prasing.