Als een lopend vuurtje voor Africare

3 juni, zaterdag voor Pinksteren

gepubliceerd: dinsdag, 16 mei 2017
Als een lopend vuurtje voor Africare

Fietsen op de zaterdag voor Pinksteren

Bijna 20 gezamenlijk katholieke en protestantse kerken in de regio organiseren ook dit jaar weer een sponsorfietstocht. Met als doel geld in te zamelen voor Africare

Doel van de sponsorfietstocht

In de eerste plaats moet de fietstocht gewoon gezellig zijn!

In de tweede plaats is het erom te doen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te fietsen voor een goed doel. De fietsers zoeken zelf hun sponsors. Dit kunnen bij­voor­beeld familieleden, kennissen, buren, collega’s en bedrijven zijn.

Het doel is dit jaar: Africare, http://africarefoundation.com/ van Amanda en Nicole van Elteren. Dit in overleg met de Hervormde Gemeente.

Ontmoeten

In elke kerk die meedoet zijn er die dag gastvrouwen en/of gastheren om deelnemers te ontvangen. Zij geven stempels. Voor wie dat wil is er koffie of thee en er wordt op verzoek informatie gegeven. Elke kerk zal naar vermogen bijdragen aan de ontmoeting en zich inspannen om bij te dragen aan de sponsoring. Het zorgt vaak voor verrassende ontmoetingen en mooie verhalen.

Oproep voor hulp en onder­steuning tijdens de fietsdag zelf

Mochten er mensen zijn die tijd hebben om hieraan mede­wer­king te verlenen dan hoor ik dat graag tijdig. Zelf zou ik nl ook graag meefietsen en kerken bezoeken. Ik zou dit na enkele jaren niet te hebben meegedaan vanuit de Basiliek weer wel willen oppakken maar alleen als zich er vrij­wil­lig­ers aanmelden om dit samen met mij te gaan doen. Met wat extra hulp en onder­steuning wil ik graag zorgen voor het voor­be­rei­dende werk en dat alles in orde is voor deze dag, maar om dit alleen te doen is voor mij niet haalbaar. Ook wie die dag zelf wil helpen om koffie te zetten, mensen te ontvangen en een vlaggetje mee te geven of een stempel wil zetten kan contact met mij opnemen. Het zou jammer zijn dat we als Basiliek niet mee zouden doen aan deze ac­ti­vi­teit, maar zonder voldoende vrij­wil­lig­ers is het niet te doen.

Margret Lambregts – Brans, Bansingel 124, 4731 VM Oudenbosch, tel 0165-317042, margret@familielambregts.nl