Vrijwilligers gezocht!!

Vele handen...

gepubliceerd: woensdag, 8 maart 2017

De Parochiekern­commissie Oudenbosch - Standdaarbuiten is naarstig op zoek naar vrijwilligers voor onze geloofs­gemeen­schap van de basiliek in Oudenbosch.

Heb je interesse om de vele vrijwilligers die onze parochie al heeft, ook te komen ondersteunen, of ben je al vrijwilliger en wil je wat meer gaan doen, dan kun je een mailtje sturen en gaan we samen met jou kijken waar jij je het beste thuis voelt.

Kerkhof

Waar we momenteel erg omhoog zitten is ons mooie kerkhof aan de St. Bernaertsstraat. Onze vrijwilligers­groep, die elke woensdagmorgen hier aan het werk is, is geslonken tot twee man, wat natuurlijk te weinig is om ons mooie kerkhof er netjes bij te laten liggen voor de bezoekers van onze dierbare overledenen. Heb je interesse om je hier voor in te zetten, of wil je misschien eerst nog wat meer informatie, stuur me dan een email en ik breng je in contact met Jan Bedaf, de coördinator van deze werk­groep, die je hier alles over kan vertellen.

Lopend vuurtje

Ook voor activiteiten die maar een keer per jaar plaatsvinden zoeken we vrijwilligers. Bijvoorbeeld op zaterdag voor Pinksteren dan wordt er gefietst voor een goed doel ‘Als een lopend vuurtje’. Mocht u in de gelegenheid zijn om hieraan mede­werking te verlenen en Margret Lambregts hierbij te ondersteunen dan hoort zij dat graag tijdig. Zelf zou zij nl ook graag meefietsen en kerken bezoeken. Zij zou dit na enkele jaren niet te hebben meegefietst vanuit de Basiliek weer willen oppakken maar alleen als er vrijwilligers aanmelden om dit samen met haar te gaan doen. Met wat extra hulp en ondersteuning wil zij graag zorgen voor het voorbereidende werk en zorgen dat alles in orde is voor deze dag, maar om dit alleen te doen is voor haar niet haalbaar. Ook wie die dag zelf wil helpen om koffie of thee te zetten, mensen te ontvangen en een vlaggetje mee te geven of een stempel wil zetten kan contact met haar opnemen. Het zou jammer zijn dat we als Basiliek af moeten haken voor deze activiteit, maar dit kan alleen met voldoende vrijwilligers.

Namens de PKC Oudenbosch - Standdaarbuiten,
Rien de Leeuw, secretaris Parochiekern­commissie Oudenbosch - Standdaarbuiten