Vrijwilligers gezocht!!

Vele handen...

gepubliceerd: woensdag, 8 maart 2017

De Parochiekern­com­mis­sie Oudenbosch - Standdaarbuiten is naarstig op zoek naar vrij­wil­lig­ers voor onze geloofs­ge­meen­schap van de basiliek in Oudenbosch.

Heb je interesse om de vele vrij­wil­lig­ers die onze parochie al heeft, ook te komen onder­steunen, of ben je al vrij­wil­lig­er en wil je wat meer gaan doen, dan kun je een mailtje sturen en gaan we samen met jou kijken waar jij je het beste thuis voelt.

Kerkhof

Waar we momenteel erg omhoog zitten is ons mooie kerkhof aan de St. Bernaertsstraat. Onze vrij­wil­lig­ers­groep, die elke woensdagmorgen hier aan het werk is, is geslonken tot twee man, wat natuurlijk te weinig is om ons mooie kerkhof er netjes bij te laten liggen voor de bezoekers van onze dierbare overledenen. Heb je interesse om je hier voor in te zetten, of wil je misschien eerst nog wat meer informatie, stuur me dan een email en ik breng je in contact met Jan Bedaf, de coördinator van deze werk­groep, die je hier alles over kan vertellen.

Lopend vuurtje

Ook voor ac­ti­vi­teiten die maar een keer per jaar plaats­vin­den zoeken we vrij­wil­lig­ers. Bij­voor­beeld op zaterdag voor Pinksteren dan wordt er gefietst voor een goed doel ‘Als een lopend vuurtje’. Mocht u in de gelegenheid zijn om hieraan mede­wer­king te verlenen en Margret Lambregts hierbij te onder­steunen dan hoort zij dat graag tijdig. Zelf zou zij nl ook graag meefietsen en kerken bezoeken. Zij zou dit na enkele jaren niet te hebben meegefietst vanuit de Basiliek weer willen oppakken maar alleen als er vrij­wil­lig­ers aanmelden om dit samen met haar te gaan doen. Met wat extra hulp en onder­steuning wil zij graag zorgen voor het voor­be­rei­dende werk en zorgen dat alles in orde is voor deze dag, maar om dit alleen te doen is voor haar niet haalbaar. Ook wie die dag zelf wil helpen om koffie of thee te zetten, mensen te ontvangen en een vlaggetje mee te geven of een stempel wil zetten kan contact met haar opnemen. Het zou jammer zijn dat we als Basiliek af moeten haken voor deze ac­ti­vi­teit, maar dit kan alleen met voldoende vrij­wil­lig­ers.

Namens de PKC Oudenbosch - Standdaarbuiten,
Rien de Leeuw, secretaris Parochiekern­com­mis­sie Oudenbosch - Standdaarbuiten