• Hoeven
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
  • Basiliek Oudenbosch
  • Basiliek Oudenbosch
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
 
 
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Als een lopend vuurtje

3 juni, zaterdag voor Pinksteren

gepubliceerd: woensdag, 8 maart 2017
Als een lopend vuurtje

 

Fietsen op de zaterdag voor Pinksteren

Bijna 20 gezamenlijk katholieke en protestantse kerken in de regio organiseren ook dit jaar weer een sponsorfietstocht. Traditiegetrouw wordt deze tocht de zaterdag voor Pinksteren verreden, dit jaar dus op 3 juni. De fietstocht leidt langs de verschillende deelnemende kerken in West-Brabant. Afhankelijk van de afstand die de fietser zal afleggen worden er meer of minder kerken aangedaan. De fietsers kunnen een keuze maken uit de afstanden 35, 45, 60 of 120 km.

Doel van de sponsorfietstocht

In de eerste plaats moet de fietstocht gewoon gezellig zijn!

In de tweede plaats is het erom te doen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te fietsen voor een goed doel. De fietsers zoeken zelf hun sponsors. Dit kunnen bij­voor­beeld familieleden, kennissen, buren, collega’s en bedrijven zijn. Het doel is nu nog niet bekend, dit moet nog gekozen worden, maar bij ons in de parochie gaat dit in overleg met de Hervormde Gemeente.

Ontmoeten

In elke kerk die meedoet zijn er die dag gastvrouwen en/of gastheren om deelnemers te ontvangen. Zij geven stempels. Voor wie dat wil is er koffie of thee en er wordt op verzoek informatie gegeven. Elke kerk zal naar vermogen bijdragen aan de ontmoeting en zich inspannen om bij te dragen aan de sponsoring. Het zorgt vaak voor verrassende ontmoetingen en mooie verhalen.

Oproep voor hulp en onder­steuning tijdens de fietsdag zelf

Mochten er mensen zijn die tijd hebben om hieraan mede­wer­king te verlenen dan hoor ik dat graag tijdig. Zelf zou ik nl ook graag meefietsen en kerken bezoeken. Ik zou dit na enkele jaren niet te hebben meegedaan vanuit de Basiliek weer wel willen oppakken maar alleen als zich er vrij­wil­lig­ers aanmelden om dit samen met mij te gaan doen. Met wat extra hulp en onder­steuning wil ik graag zorgen voor het voor­be­rei­dende werk en dat alles in orde is voor deze dag, maar om dit alleen te doen is voor mij niet haalbaar. Ook wie die dag zelf wil helpen om koffie te zetten, mensen te ontvangen en een vlaggetje mee te geven of een stempel wil zetten kan contact met mij opnemen. Het zou jammer zijn dat we als Basiliek niet mee zouden doen aan deze ac­ti­vi­teit, maar zonder voldoende vrij­wil­lig­ers is het niet te doen.

Margret Lambregts – Brans, Bansingel 124, 4731 VM Oudenbosch, tel 0165-317042, margret@familielambregts.nl

 


 

Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch • Markt 59, 4731 HN Oudenbosch • (0165) 330 502 • info@bernardusparochie.nl      Website gerealiseerd door iMoose