Feestelijke eerste eucharistieviering priester Thai Nguyen

gepubliceerd: dinsdag, 8 november 2016
foto: Koen Heijkoop
Foto's Koen Heijkoop

Zondag 6 november 2016 werd Thai Nguyen door Mgr. Liessen, bisschop van Breda tot priester gewijd. Op maandag­avond 7 november 2016 droeg hij zijn eerste Heilige Mis op in de Basiliek in Oudenbosch.

Het was een hele sfeervolle, ontroerende viering, die Thai opdroeg aan alle overledenen van zijn en van onze families. De ouders van Thai, zijn broer en de pastoor van de parochie in Vietnam, waren speciaal uit Vietnam overgekomen om de wijding en de eerste mis van hun zoon mee te kunnen maken. Na afloop van deze viering werd er in de Pilaar een receptie gehouden waarbij gelegenheid werd geboden om, Thai geluk te wensen. Vele mensen hebben hiervan gebruik gemaakt.

Ook wij wensen Thai veel kracht en Gods zegen toe.

Priester­wijding

Op de website van het bisdom staat een verslag en bijbehorende foto’s van de priester­wijding.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.