Bart Leijs 25 jaar koster in de Basiliek

gepubliceerd: woensdag, 26 oktober 2016
foto: Willem Snijders
Bart Leijs 25 jaar koster in de Basiliek

Op zondag 23 oktober 2016 werd in de Basiliek aandacht geschonken aan het 25-jarig jubileum van koster Bart Leijs.

In zijn toespraak gericht tot de jubilaris haalde pastoor Prasing aan, dat in al die jaren, er het nodige in de kerk is veranderd. Van één pastoor in iedere geloofs­gemeen­schap naar een pastoraal team werkzaam in een parochie bestaande uit meerdere geloofs­gemeen­schappen. Dat betekent dat niet alles meer zo duidelijk en gemakkelijk is als 25 jaar geleden. Het houdt in dat kosters flexibel moeten zijn en in moeten kunnen spelen op de wensen van meerdere voor­gangers.

25 jaar heeft Bart er aan meegewerkt dat de vieringen in het weekend, de uitvaarten, de huwelijken en de dopen doorgang konden vinden door te zorgen voor een goede voor­bereiding. Hij heeft meegewerkt aan het aanleggen van de kerst- en de paastuinen en het dagelijkse onderhoud van de kerk. 25 jaar koster zijn is heel wat.

Bart kreeg uit handen van pastoor Prasing als dank hiervoor een beeld aangeboden van de H. Bernardus. En omdat Bart ook nog jarig was op deze dag, werden de felicitaties niet alleen onderstreept met een welgemeend applaus maar ook met het zingen van Lang zal hij leven. Pastoor Prasing sprak de hoop uit dat Bart nog lange tijd, in goede gezondheid, als koster aan de Basiliek verbonden mag blijven.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.