Priesterwijding Thai Nguyen

Zondag 6 november 2016 kathedraal in Breda

gepubliceerd: dinsdag, 25 oktober 2016

Op zondag 6 november zal mgr. J. Liessen, Bisschop van Breda, om 15.00 uur in de kathedraal in Breda diaken Thai Nguyen tot priester wijden.

U bent daarbij van harte welkom.

Eerste Heilige Mis

Thai zal de volgende dag, maandag 7 november, op het feest van de heilige Willibrord, om 19.00 uur in de Basiliek zijn eerste heilige mis opdragen.

U bent daarbij van harte welkom.

Mijn voor­bereiding op het Priester­schap

Na het volgen van een cursus of college maken leerlingen er vaak een samenvatting om deze te gebruiken bij de voor­bereiding van een tentamen. Aan het eind van mijn studie tot priester wil ik ook een samenvatting maken.

Als ik heel beknopt naar mijn weg tot het priester­schap terugkijk, dan zou ik het in één woord samenvatten: rozenkrans. De devotie tot de heilige Maagd Maria door het bidden van de rozenkrans was en is de ruggengraat van mijn lange wandeltocht tot het priester­schap. In 2010 was het de eerste keer dat ik met het belang van Maria's rol in het priesterleven kennismaakte. Het was een uitstapje van priester­studenten van Rolduc naar Venray. De kapelaan van de parochie gaf ons een rondleiding door de kerk en zei tegen ons: ''Besef dat je zonder de devotie tot Maria in een parochie niet kan werken''. Ondanks mijn onbegrip gaf hij mij daar verder geen uitleg over. Toch hielp het mij, zodat ik mij in mijn gebed steeds meer tot Maria wendde.

In 2012 zei een gepensioneerde priester tegen mij: ''Als je een goed priester wilt worden, moet je een zekere devotie voor Maria hebben. Als je naar het leven van heiligen kijkt, dan zie je dat ze allemaal Maria in het centrum van hun leven plaatsten''. Deze raad is bepalend voor mij geweest, waarop ik mijn roeping totaal aan Maria toewijd. Mijn roeping kende veel beproevingen, maar met de rozenkrans in handen ben ik veilig door alles heen gegaan. De rozenkrans is dus mijn belangrijkste oplossing voor alles. Bidt af en toe een Wees gegroet, vooral in moeilijke tijden en u zult zeker Maria's hulp ervaren. Op voorspraak van Maria wens ik u allen Gods zegen toe.

Thai Nguyen
Diaken