Laten we samen bidden!

Elke woensdag tot de Advent

gepubliceerd: maandag, 29 augustus 2016

Het Oecumenisch Middaggebed

“Bidden krijgt een extra dimensie als je het samen doet. Al biddend deel je je zorgen en dank, niet alleen met God maar ook met elkaar. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Bovendien leer je elkaar en elkaars geloofsbeleving kennen. Andere gebedsvormen en verschillende geloofstradities kunnen inspirerend en verfrissend zijn.”

Dit was de ervaring de afgelopen zomermaanden. Twee keer in de week was er om 12 uur het Oecumenisch Middaggebed. Een moment van 20 minuten stilte, bezinning en gebed. De deelnemers en de voor­bereidingswerk­groep hebben het bijzonder gevonden om samen te bidden. Een teken van eenheid en hoop als christenen van verschillende kerken.

Daarom hebben we besloten dit een vervolg te geven. De komende maanden houden we het Oecumenisch Middaggebed 1 maal per week en wel op woensdag-middag om 12 uur. We volgen een eenvoudige liturgie met lezingen, een lied en gebeden. Het geheel wordt afgesloten met een zegen. Zo kan het middaggebed een scharniermoment in de week zijn.

U bent en blijft van harte welkom, voor het eerst of opnieuw. Wekelijks vanaf woensdag 31 augustus in de Basiliek om 12 uur.

Deze middagen worden mogelijk gemaakt met mede­werking van de Protestantse gemeente Oudenbosch

Charlotte Inkelaar namens de Protestantse Gem. Oudenbosch c.a.
Stefan Lange namens de St. Bernardus­parochie