Luiklok Pauluskerk naar Burkina Faso

gepubliceerd: maandag, 18 juli 2016

In de klokkentoren van de Paulus­kerk hangt nog steeds de luiklok, die al enige jaren niet meer kan worden gebruikt. Hiervoor is een nieuwe bestemming gevonden in een van de missiegebieden van de Witte Paters van kardinaal Lavigerie.

Dat het juist in een missiegebied van de Witte Paters is, moet onze parochie wel aanspreken. In de huidige Bernardus­parochie hebben we twaalf witte paters gekend. Pastoor Suijkerbuijk, die niet de beschikking had over een kapelaan, liet zich vaak bijstaan door de witte paters Ben Balink en Rudy Gerritsen, die zich tijdens hun verblijf in Nederland beschikbaar hielden voor de parochie. De Broeders van St. Louis hebben in de persoon van br. Bernardinus van Aart, en door het drukken van de Annalen van de Witte Paters, bijgedragen aan de ontplooiing van de congregatie, de Missionarissen van Afrika, in Nederland.

De klok gaat naar het missiegebied van de in 2013 in de missie overleden Willy Burm, zwager van Sjef Theunissen uit Oud Gastel en een broer van priester Fons Burm, die beiden voor velen van ons geen onbekenden zijn. De klok wordt woensdag 20 juli uit de toren gehaald om te worden overgebracht naar Kokossin in Burkina Faso, het vroegere Opper Volta.