Kanselboodschap parochie H. Bernardus van Clairvaux.

Bericht vanuit het parochiebestuur

gepubliceerd: dinsdag, 12 juli 2016
Kanselboodschap parochie H. Bernardus van Clairvaux.

Namens het parochie­bestuur en het pastoraal team van de H. Bernardus­parochie mag ik u de volgende mededeling doen.

Met ingang van 1 januari 2017 zal bisschop Liesen pastoor Maickel Prasing, naast zijn taak voor het pastoraat in onze parochie, ook benoemen als waar­nemend pastoor van de Immanuel­parochie te Zevenbergen. Pastoor Peter de Rooij van de Immanuel­parochie wordt op 27 december 2016 70 jaar en heeft bisschop Liesen gevraagd zijn taak als pastoor te mogen beëindigen per 1 januari 2017. Wel blijft pastoor De Rooij als emeritus priester beschikbaar voor vieringen in de Immanuel­parochie en in onze parochie.

De teamleider van ons pastorale team, diaken Peter Hoefnagels zal ook de teamleiding van het pastoraal team van de Immanuel­parochie op zich nemen. Pastoor Prasing en diaken Hoefnagels zullen vanaf 2017 samen 12 uur per week voor de Immanuel­parochie beschikbaar zijn. Het betekent ook dat de teams van beide parochies wat intensiever met elkaar gaan samenwerken. Een samenvoeging van beide parochies is niet aan de orde.

Als parochie­bestuur en pastoraal team realiseren we ons dat met het oog op de toekomst intensievere samen­werking tussen pastorale teams van belang is. Deze benoemingen dragen hieraan bij. Met elkaar proberen we er zorg voor te dragen dat de belasting voor het pastoraal team hanteerbaar blijft.