Oecumenisch middaggebed in de Basiliek

Op dinsdag en donderdag van 5 juli t/m 25 augustus deze zomer

gepubliceerd: dinsdag, 7 juni 2016

Deze zomer zal er in de Basiliek een oecumenisch middaggebed gehouden worden, op dinsdag en donderdag­middag om 12 uur. Een moment stilte en bezinning op het midden van de dag.

Dit middaggebed is niet alleen bedoeld als een welkom voor toeristen, maar ook om te laten zien dat de gezamenlijke kerken in Oudenbosch levend en aanwezig zijn. De kerk is niet een museum, maar een plaats van ontmoeting tussen God en mens. Daarom hopen wij dat er ook geregeld mensen uit zowel de parochie als van de protestantse gemeente aanwezig willen zijn om mee te bidden, aanwezig te zijn, met elkaar stil te worden, en elkaar te ontmoeten in dit oecumenisch middaggebed. Het zal ongeveer tussen de 20 en 30 minuten duren. Zowel vrijwilligers uit onze parochie als uit de protestantse gemeente zullen daarin voorgaan.

Het eerste middaggebed zal zijn op dinsdag 5 juli om 12 uur. Vervolgens iedere dinsdag en donderdag om 12 uur, tot en met 25 augustus.

We hopen dat ook U geregeld mee komt doen. Zo wordt de Basiliek, een huis van gebed waar ieder welkom is!

Deze middagen worden mogelijk gemaakt met mede­werking van de Protestantse gemeente Oudenbosch

Charlotte Inkelaar en Stefan Lange