Vox Clara met gregoriaanse liederen in Basiliek

Zondag 24 juli 2016

gepubliceerd: woensdag, 25 mei 2016
Gregoriaans koor Vox Clara

Het koor Vox Clara bestaat uit negen mannen die het zingen van het Gregoriaans als gezamenlijke passie hebben. En zij zijn 14 juli voor de tweede maal te gast in de basiliek.

De leden van het koor zijn afkomstig uit Bemmel en Haalderen; dit zijn twee dorpen in de nabijheid van Nijmegen. Het koor is vijf jaar geleden opgericht en staat sinds die tijd onder leiding van Gerard Rutjes. Begonnen als een groep mannen die graag samen Gregoriaans willen zingen op de manier zoals dat vroeger in de katholieke kerk gebruikelijk was, verzorgt het koor op afspraak uitvaarten waarbij hoofdzakelijk de Gregoriaanse gezangen worden gezongen. Daarnaast zingt het koor Gregoriaanse missen in verzorgingscentra.

De naam Vox Clara (heldere stem) is bedacht door Vicaris Pauw.

Twee jaar geleden heeft het koor voor het eerst gezongen in de Basiliek van Oudenbosch. Op zondag 24 juli zal Vox Clara wederom afreizen naar Oudenbosch op de Eucharistie­viering muzikaal op te luisteren. U kunt dan luisteren naar de wisselende gezangen van de 17e zondag door het jaar en u kunt samen met het koor de achtste mis en het derde Credo meezingen. Ook zal het koor tijdens en na de viering enkele motetten zingen van Don Lorenzo Perosi.