Meditatie in het voorjaar

Dinsdag 19 april 2016 eerste bijeenkomst

gepubliceerd: dinsdag, 22 maart 2016
Meditatie in het voorjaar

In het afgelopen najaar zijn vanuit het pastoraal-diaconaal-centrum ‘de Pelgrim’ in samen­werking met ‘de Levensboom’, praktijk voor zingeving, spiri­tua­li­teit en leider­schap, en het Arboretum vier bijeenkomsten georga­ni­seerd om kennis te maken met meditatie. Ook het Christendom kent een rijke traditie van meditatie, die vooral in kloosters bewaard is gebleven. Bij meditatie gaat het om méér dan rust en ontspanning. Het is jezelf leren zien met de ogen van het hart. Dat gaat niet via het oordeel en niet via het denken, maar door een liefdevolle aandacht waarmee je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt. Zo kun je ook opengaan voor de aanwezigheid van God.

De bijeenkomsten onder leiding van Mirjam Dirkx krijgen dit voorjaar een vervolg en wel op dinsdag 19 april, 10 en 31 mei en 21 juni van 13.30 uur tot 15.00 uur, opnieuw in het Arboretum in Oudenbosch. De bijeenkomsten staan open voor alle bbelang­stellenden, vanuit welke levensovertuiging dan ook. De kosten voor vier bijeenkomsten bedragen € 25,00. Graag vooraf aanmelden via email team­assistent@bernardus­parochie.nl.