Vormsel

Het sacrament van het Vormsel is de bevestiging van de doop en de Eerste H. Communie. Doopsel, Eerste H. Communie en Vormsel horen bij elkaar als de drie zogenaamde initiatiesacramenten. Pas als je alle drie de sacramenten hebt ontvangen ben je volwaardig lid van de katholieke Kerk.

Het Vormsel is bedoeld voor jongeren die inmiddels op een leeftijd zijn gekomen, waarop ze al meer voor zichzelf kunnen spreken en zelf een stuk verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen. Het Vormsel bekrachtigt en ontvouwt de Geest die in het Doopsel werd meegegeven. De vormeling zegt als het ware ‘ja’ tegen de weg waarop zijn ouders hem of haar hebben geplaatst.

Jaarlijks wordt aan leerlingen in groep 8 van de bassischolen de mogelijkheid geboden het H. Vormsel te ontvangen. De werkgroep bereidt kinderen, samen met hun ouders, hierop voor. Geprobeerd wordt dit op een eigentijdse, speelse en voor jongeren aantrekkelijke wijze te doen.
Contactpersoon van de werkgroep is teamassistent E. Roovers, (06) 165 40 840.

Het vormsel wordt in 2019 door vicaris Paul Verbeek toegediend tijdens een eucharistieviering op vrijdag 17 mei om 19.00 uur in H. Laurentiuskerk in Oud Gastel.