Vormsel

Het sacrament van het Vormsel is de bevestiging van de doop en de Eerste H. Communie. Doopsel, Eerste H. Communie en Vormsel horen bij elkaar als de drie zogenaamde initiatiesacramenten. Pas als je alle drie de sacramenten hebt ontvangen ben je volwaardig lid van de katholieke Kerk.

Het Vormsel is bedoeld voor jongeren die inmiddels op een leeftijd zijn gekomen, waarop ze al meer voor zichzelf kunnen spreken en zelf een stuk verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen. Het Vormsel bekrachtigt en ontvouwt de Geest die in het Doopsel werd meegegeven. De vormeling zegt als het ware ‘ja’ tegen de weg waarop zijn ouders hem of haar hebben geplaatst.

Praktisch

Jaarlijks wordt aan leerlingen in groep 8 van de bassischolen de mogelijkheid geboden het H. Vormsel te ontvangen. De werkgroep bereidt, in samenwerking met scholen en ouders, kinderen hierop voor. Geprobeerd wordt dit op een eigentijdse, speelse en voor jongeren aantrekkelijke wijze te doen.

Contactpersonen

• Hoeven: S. van Ommen, (06) 316 44 051
  • Oud Gastel: mw. M. Bartelen, (0165) 511 485
  • Oudenbosch: mw. C. Someren, (0165) 312 266
  • Stampersgat: mw. J. van Sprundel, (0165) 513 914
  • Standdaarbuiten: mw. S. Swillens, (06) 480 83 559

Vormselviering 2017

De vormselviering zal plaatsvinden op vrijdag 21 april om 19.00 uur. in de kerk van St. Jan de Doper in Hoeven. Vormheer is vicaris Paul Verbeek.