Pastoraal-Diaconaal Centrum

De aanduiding ‘pastoraal-diaconaal centrum’ met de naam ‘de Pelgrim’, verwijst naar St. Bernardus als pelgrim en hervormer in Kerk en wereld. De Pelgrim organiseert activiteiten en bijeenkomsten rond thema’s op het snijvlak van zingeving / geloof cultuur en samenleving. Zo is er onder andere aandacht voor mensen die gebukt gaan onder rouw en verlies, voor de vluchteling in de parochie, maar ook is er, als het gaat om zingeving en spiritualiteit, een aanbod voor christelijke meditatie. Voor het ontwikkelen van een inhoudelijk programma is een programmaraad ingesteld. Als locatie voor het pastoraal-diaconaal centrum wordt de crypte onder de Basiliek geschikt gemaakt. Naar verwachting zullen de daarvoor noodzakelijke werkzaamheden in de loop van 2016 zijn gerealiseerd. Contactpersoon is diaken P. Hoefnagels, (06) 285 72 937, diaken@bernardusparochie.nl.