Huwelijk

In het sacrament van het huwelijk krijgen man en vrouw Gods liefde om elkaar te kunnen beminnen en ze beloven elkaar om door hun levenslange liefde en trouw levend beeld te worden van Gods liefde. Dat doen ze door hun wederzijdse gave aan elkaar en door het ontvangen van nieuw leven uit Gods hand. Man en vrouw beloven elkaar trouw ten overstaan van een kerkelijke bedienaar (normaliter een priester) en twee getuigen.

Werkgroep

Een werkgroep begeleidt diegenen die het sacrament van het huwelijk wensen te ontvangen. Ze doet dit door een tweetal bijeenkomsten voor meerdere aanstaande bruidsparen tegelijk. De pastores zijn actief bij de voorbereiding betrokken.

Praktisch

Kerkelijke huwelijksvieringen vinden altijd plaats ná een burgerlijke huwelijkssluiting. Het is aan te bevelen om een verzoek voor een huwelijksviering tijdig in te dienen. U kunt hiervoor contact opnemen met teamassistent Eric Roovers, (06) 165 40 840, teamassistent@bernardusparochie.nl.