Eerste Heilige Communie

Het vervolg op het doopsel is het volledig mee­vieren van de Eucharistie en het ontvangen van de H. Communie. In dit sacrament komt Jezus tot ons in het Heilig Brood. Zo wil Hij ons laten delen in zijn dood en verrij­zenis en wil Hij ons geloof voeden. Wij van onze kant voelen ons als kerkgemeenschap met God en met elkaar ver­bonden. We drukken uit dat wij in navolging van Jezus een leven willen leiden van breken en delen, van liefde en zorg om elkaar en onze wereld.

De Eerste Communie is de eerste volledige deelname aan de Eucharistie voor katholiek gedoopte kinderen. De gewoonte is dat dit plaatsvindt als het kind zeven of acht jaar oud is (groep 4). De meest geschikte leeftijd hiervoor wordt echter bepaald door de ouders / verzorgers, omdat net als bij de doop het kind nog te jong is om zelf te beslissen.

Praktisch

Aan de hand van een project worden kinderen voor­bereid op hun Eerste H. Communie. Op een speelse wijze ontdekken ze, in nauwe samenwerking met hun ouders, de kernhandelingen van de Eucharistie en de betekenis daarvan. Dit gebeurt aan de hand van verhalen, zang, spel- en knutselactiviteiten.

In Bosschenhoofd, Stampersgat en Standdaarbuiten zijn geen werkgroepen meer. Communicanten worden uitgenodigd bij de voor­bereiding en de vieringen in een van de andere geloofs­gemeen­schappen aan te sluiten.

Contactpersonen

• Hoeven: H. Langemaire, (0165) 502 946
  • Oud Gastel: mw. L. Sweere, (0165) 512 835
  • Oudenbosch: E. Roovers, (06) 165 40 840