Priesterjubileum

gepubliceerd op vrijdag, 12 mei 2017

Op 23 mei 1992 werd ik door bisschop Hubertus Ernst, destijds Apostolisch Administrator van het Bisdom van Breda, in de parochiekerk van St. Petrus’ Banden in Gilze, tot priester gewijd. Ik kijk met veel genoegen terug op de periode dat ik in verschillende pastorale functies mocht werken in de parochies van Gilze, Chaam, Alphen, Riel, Baarle-Nassau en Ulicoten. Ik voelde mij er heel erg thuis. Sinds 1 oktober 2007 mag ik als pastoor werkzaam zijn in de geloofsgemeenschappen van Oud Gastel, Oudenbosch, Hoeven, Standdaarbuiten, Stampersgat en Bosschenhoofd, die zijn samengegaan in de parochie van de heilige Bernardus van Clairvaux. Ook hier ben ik me inmiddels helemaal thuis gaan voelen. Sinds 1 januari 2017 mag ik daarnaast ook (waarnemend) pastoor zijn van de Immanuelparochie, die is samengesteld uit de geloofsgemeenschappen van Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Moerdijk, Lage Zwaluwe, Langeweg, Fijnaart, Noordhoek, Klundert en Willemstad. Ook hier begin ik me al aardig thuis te voelen.

Op al deze plekken mocht en mag ik met veel mensen van goede wil meewerken aan een open, veelkleurige en hartelijke kerk, die zich gedragen voelt door een om mensen bewogen God, die weet wat in ons omgaat. Een kerk die is geïnspireerd door de bevrijdende en blijde boodschap van Jezus van Nazareth, de Christus, en die getuigt van de goede Geest die on ons leeft. Een kerk die is geworteld in de Traditie en die tegelijk open oog en oor heeft voor de tekenen van deze tijd. Een kerk op ooghoogte, waarin de menselijke maat de norm is. Een kerk die steeds ijvert voor barmhartigheid, gerechtigheid en vrede wereldwijd. Dit geeft me nog steeds veel arbeidsvreugde en ik weet me al 25 jaar een gelukkig parochiepastor.

Om mijn zilveren priesterjubileum met u te vieren bent u van harte uitgenodigd voor de feestelijke eucharistieviering op zondag 21 mei om 11.00 uur in de Basiliek van H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch. Na afloop van deze viering wordt u tot 15.30 uur een receptie aangeboden in de zalen van het nieuwe pastoraal-diaconaal centrum ‘de Pelgrim’ in de crypte van de Basiliek. Ik hoop velen van u daar te mogen begroeten en ontmoeten.

pastoor Maickel Prasing

overzicht van bijdragen: