Activiteiten van de Parochie

Overzicht van activiteiten van onze parochie.

donderdag 26
okt 19.30 uur
Filmlezing over afscheidsrituelen
Donderdag 26 oktober om 19.30 uur in de Cuyperszaal onder de Basiliek
Aan de hand van fragmenten uit onder meer de films Departures, Simon, Wit, en What did we do on our holiday neemt Marjeet Verbeek ons mee langs rituelen rond sterven, dood en rouw.
maandag 30
okt 19.30 uur
Op reis in het Land van Geloven
In de Bijbel is de woestijn de plaats waar het gebeurt.
Al enkele jaren gaat een wisselend gezel­schap samen op reis in het Land van Geloven, een virtuele reis met verrassende bestemmingen. De 7e etappe voert ons naar de Woestijn.
woensdag 08
nov 20.15 uur
Luther, de film
Woensdag 8 november om 20.15 uur, Utopiazaal van het Markland College
Op woensdag 8 november wordt in samen­werking met Filmtheater Fanfare in Oudenbosch de biografische film ‘Luther’ vertoond.
vrijdag 17
nov 19.30 uur
Carmina Burana - Carl Orff
Vrijdag 17 november Basiliek Oudenbosch
Op vrijdag­avond 17 november staan de deuren van de Basiliek van Oudenbosch weer open voor de liefhebbers van de Carmina Burana van Carl Orff.
woensdag 22
nov 10.00 uur
Luther, de tentoonstelling
Woensdag 22 november 2017, Catharijnenconvent Utrecht
Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkapel in Wittenberg bevestigde, waarmee hij de grootste revolutie in de Europese kerkgeschiedenis ontketende.
zondag 03
dec 9.30 uur
‘Jezelf voorbereiden op Kerstmis’
Bezinningsdagen in de Advent
Wie zichzelf wil voorbereiden op het Feest van Christus geboorte kan ook dit jaar voor enkele bezinnings­bijeen­komsten terecht bij de Broeders in Huijbergen.
donderdag 14
dec 20.00 uur
Kerstconcert - Mastreechter Staar
Donderdag 14 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Kiwanisclub Halderberge zorgt met een Kerst­concert door de Mastreechter Staar voor een primeur in de Basiliek in Oudenbosch!
zondag 17
dec 15.00 uur
Kerstconcert - Oudenbosch Mannenkoor
Zondag 17 december - 15.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Op zondag 17 december houdt het Oudenbosch’ Mannenkoor haar alom bekende Kerst­concert. Een traditie die al ruim 40 jaar voortduurt in een ononderbroken reeds.
maandag 18
dec 20.00 uur
The Classic Christmas Concert
Maandag 18 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Meesterlijk Kerst­concert met De Tsjechische Kamerfilharmonie & koor uit Praag. Vrienden van klassieke muziek komen stijlvol in kerststemming!