Activiteiten van de Parochie

Overzicht van activiteiten van onze parochie.

donderdag 22
nov 9.30 uur
Ervaar de kracht van relieken
Tentoonstelling ‘Relieken’ te zien in Museum Catharijne-convent in Utrecht
Van 12 oktober tot en met 3 februari is in Museum Catharijne-convent in Utrecht de tentoon­stel­ling ‘Relieken’ te zien. Daarin wordt een ongekende variëteit aan krachtige relieken getoond, van een reliekhouder met een splinter van de doornenkroon van Christus, zand en stenen uit het Heilig Land, een huisaltaar met een haar van Diego Maradona, zem-zem water uit Mekka tot aan bodhiblaadjes afkomstig van de plaats waar Boeddha tot verlichting kwam, van schitterend tot onooglijk, van imponerend tot ontroerend.
zondag 02
dec 9.30 uur
Bezinning in de Advent
Werkzaam zijn
Op zondag 2, 9 en 16 december worden door de Broeders van Huijbergen van 09.30 uur tot 15.15 uur bezinnings­bij­een­komsten georga­ni­seerd met als thema ‘Waakzaam zijn.
maandag 03
dec 19.30 uur
Tweede parochie bijeenkomst over brief van de Paus
“hoe als Christen een écht gelukkig mens te worden”
Op maandag­avond 3 december a.s. van 19.30 - 21.15 uur vindt hierover een bijeenkomst plaats in de Cuyperszaal, ingang ‘De Pelgrim 2’, in de Crypte van de Basiliek. Die bijeenkomst wordt vanuit het Pastoraal-diaconaal Centrum ‘De Pelgrim’ georga­ni­seerd.
dinsdag 11
A Christmas Carol concert
10 en 11 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Het is inmiddels een traditie geworden. In de aanloop naar de feestdagen genieten jaarlijks tienduizenden mensen van de befaamde kerst­con­certen. Een groot symfonisch orkest en een koor – samen meer dan 100 musici - vertolken onder leiding van dirigent Raymond Janssen de grootste kerstklassiekers aller tijden.
donderdag 13
Kerstconcert - Dana Winner
Donderdag 13 december - 20.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Kiwanis Halderberge is trots dat zij op 13 december 2018 Dana Winner opnieuw hebben kunnen boeken voor een Kerst­con­cert in de schitterende basiliek van Oudenbosch.
zondag 16
dec 15.00 uur
Kerstconcert - Oudenbosch Mannenkoor
Zondag 16 december - 15.00 uur - Basiliek Oudenbosch
Op 16 december 2018 geeft het Oudenbosch Mannenkoor een kerst­con­cert in de basiliek van Oudenbosch
maandag 17
dec 9.00 uur
Grootste Museum van Nederland Video
Loop gerust eens binnen
In het buitenland is het heel normaal om die indruk­wek­kende kathedraal te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. En dat terwijl ook Nederlandse kerken de prachtigste kunstvoorwerpen herbergen, gemaakt door de beste kunstenaars en opgenomen in magistrale decors. Met elkaar vormen onze kerken het grootste museum van Nederland.
maandag 17
dec 19.30 uur
Voordracht ‘A Christmas Carol’
‘A Christmas Carol’, een modern sprookje uit 1843
Op maandag 17 december houdt Harry Mulders, docent Engelse taal- en letterkunde, een voordracht over ´s werelds beroemdste kerstverhaal: ´A Christmas Carol´ van Charles Dickens.
vrijdag 21
dec 16.00 uur
Retraiteweekend in de Advent
‘Naar U gaat mijn verlangen’
Van vrijdag 21 december (16.00 uur) tot en met zondag 23 december (15.00 uur) organiseren de broeders van Huijbergen een retraiteweekeinde met als thema ‘Naar U gaat mijn verlangen’.
zaterdag 29
Christmas Evening with Trijntje
Zaterdag 29 december Basiliek Oudenbosch
Op zaterdag 29 december gaan de deuren van de Basiliek van Oudenbosch open voor de liefhebbers van een soulvolle Kerst­avond.