Activiteiten van de Parochie

Overzicht van activiteiten van onze parochie.

zondag 31
mrt 11.00 uur
Westlandse Koorvereniging Musica in de Basiliek
Zondag 31 maart om 11.00 uur
Op zondag 31 maart - 4de zondag in de Veertigdagentijd - verzorgt de Westlandse Koor­ver­eni­ging Musica uit Monster de gezangen tijdens de eucha­ris­tie­viering om 11.00 uur in de Basiliek in Oudenbosch.
dinsdag 23
apr 14.30 uur
Vreemdelingschap in de Bijbel
In samen­wer­king met de Stichting Zins­ver­band organiseren de Broeders van Huijbergen een leerhuis over vreemdeling­schap in de Bijbel. De vreemdeling speelt een belangrijke rol in Bijbelse verhalen. Over de plaats en de omgang met de vreemdeling in de samenleving staat dan ook veel beschreven. Tijdens de bijeenkomsten lezen we teksten over vreemdeling­schap en de vreemdeling.
dinsdag 30
apr 10.00 uur
Inloopochtenden voor nabestaanden
Dinsdag 30 april van 10.00 uur tot 11.30 uur
Op initiatief van diaken Peter Hoefnagels is in mei 2015 de werk­groep Rouwbezoek Oudenbosch-Hoeven-Bosschenhoofd van start gegaan. De leden van de werk­groep bezoeken namens de parochie nabestaanden van overleden parochianen en overhandigen een boekje met troostvolle teksten.
maandag 13
mei 14.00 uur
Vreemdeling ben ik
De ervaring van vreemdeling-zijn kan beangstigen en bevrijden tegelijk. Waar ben je thuis of waarmee ben je verbonden wanneer je toch ‘slechts’ vreemdeling bent? Maar ook: als vreemdeling ben ik vrij, ik hoef me niet te hechten aan geld en goed en bezit. Vreemdeling­schap helpt je in vrijheid te leven. Tegelijk geeft de bijbel aan dat bevrijde vreemdeling­schap een verant­woor­de­lijk­heid mee: behoed de aarde maar bezit haar niet. En: ontferm je over de mens die, net als jij, vreemdeling is of als vreemdeling bij je aanklopt.